Wat een vraag: zijn mijn wandelschoenen nog waterafstotend?

Daniël Mulder

25 September 2022 .

wandelschoenen

wandelroute Lochemse Berg

Stel nu je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: hoe weet je of je wandelschoenen nog voldoende waterafstotend zijn?

Waterbestendige schoenen zijn in het waterrijke Nederland geen overbodige luxe. Bijna alle wandelschoenen zijn bij aanschaf dan ook waterafstotend of zelfs waterdicht. Maar dat blijven ze niet eeuwig. Af en toe moet je opnieuw een vochtwerend laagje op de schoen aanbrengen. Je kunt zelf eenvoudig zien wanneer dat nodig is. Houd je schoen maar eens onder een druppelende kraan. Het water loopt of van de schoen af of het trekt in het leer. In het laatste geval is onderhoud hard nodig.

wandelschoen

Wandelen door nat gras is ook een manier om te testen of je wandelschoenen een onderhoudsbeurt nodig hebben. Foto: Daniël Mulder

Meer inspirerende wandelberichten

  • Sporters rekken hun spieren voor ze gaan sporten, maar moet je als wandelaar een warming-up doen voor je begint met wandelen?
  • Het Reichswald is een vorstelijk wandelbos net over de grens. Ga een dag op wandelvakantie met deze wandelroute van Roots.
  • Wandelen met kinderen in de natuur, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Welke route kies je bijvoorbeeld en welke omgeving is spannend genoeg? En welke natuur kom je tegen? Deze 4 boeken helpen je op weg.
  • Pijnlijke handen tijdens het wandelen? Zo voorkom je dat…

Foto bovenaan: Ernst Kremers

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen