Wat een vraag: hoe voorkom je zere voeten tijdens het wandelen?

Daniël Mulder

16 November 2021 .

zere voeten wandelschoenen

Stel nu je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: hoe voorkom je zere voeten tijdens het wandelen? Door je veters goed te strikken.

Heb je tijdens het wandelen last van knellende tenen, een zere wreef of opgezwollen voeten, dat hoeft niet altijd aan je wandelschoenen te liggen. En of je nu wel of geen strikdiploma hebt gehaald op school, het kan ook zijn dat je de veters van je wandelschoenschoen niet goed hebt gestrikt. Bij een opgezwollen voet strik je je veters bijvoorbeeld anders dan wanneer de zijkant van je voet pijn doet. Er zijn zes striktechnieken die zere voeten kunnen voorkomen.

zere voeten wandelschoenen

Door je veters goed te strikken, kun je zere voeten voorkomen. Foto: Roots

Zere voeten weg? Roots heeft handige wandelvragen

  • Sporters rekken altijd eerst hun spieren voordat ze van start gaan. Geldt dat eigenlijk ook voor wandelaars? Kortom: is een warming-up noodzakelijk?
  • Pijnlijke handen tijdens het wandelen? Zo voorkom je dat…
  • Elke maand publiceren we in Roots wandelingen die je ook met een gps-toestel of een smartphone heel makkelijk kunt nalopen. Maar wat is een gps-toestel eigenlijk en hoe werkt het? En hoe kun je via een digitale kaart door de natuur struinen? Roots vertelt je alles over wandelen met een gps.
  • Waterbestendige schoenen zijn in het waterrijke Nederland geen overbodige luxe. Er is een handig trucje om te testen of je schoenen nog waterproof zijn…

Foto bovenaan: Edwin Giesbers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen