Dit zijn de 10 mooiste inzendingen van de Roots Foto van de Maand juni/juli wedstrijd

René Alblas

09-09-2021 00:00:00

Deze tien prachtige foto’s zijn de winnaars van de Roots Foto van de Maand juni/juli wedstrijd. Het thema van deze wedstrijd was geel en wit. Geniet van de kuikens, janvangenten, margrieten en koereigers…

 

Twee tegen één • Annie Keizer – Een koereiger tegenkomen in Nederland is sowieso al bijzonder. En als je er dan zo’n mooie compositie van weet te maken…

 

Zachte landing • Marek Bednarczyk – Exact het juiste moment. Een fraaie omgeving en mooi, zacht licht.

 

Paapje in koolzaad • Noëlle Zweers – Het spel van scherpte en onscherpte maakt deze foto extra spannend.

 

Meizoentje • Patricia de Gruiter Mooi sfeerbeeld en prima compositie.

 

Het madeliefje • Bert van Elten – Aandoenlijk beeld. De blik van het kuiken is een sterk punt van deze foto.

 

foto van de maand juni/juli

Goudgeel met een zonnetje • Jan Huijbers – Het tegenlicht en de subtiele dauwdruppels zijn de grote troeven van deze foto.

 

foto van de maand juni/juli

Gansje • Ellen Stegeman – Foto’s van kuikens lijken soms meer op huisdierenfoto’s dan op natuurfoto’s. Maar dat is hier zeker niet het geval.

 

foto van de maand juni/juli

Echte liefde • Aafje van de Braak – Op de redactie van Roots zagen we al honderden foto’s van intieme jan-van-genten langskomen. Maar deze opname voegt daar zeker iets aan toe.

 

foto van de maand juni/juli

Duinlandschap • Hans van Wijck – Wat een fraai licht! De vuurtoren staat precies op de juiste plek.

 

foto van de maand juni/juli

Summer shower • Alexey Korolyov Verrassend beeld met een mooi contrast tussen de zonnige kamillebloemen en het (plaatselijke) regenbuitje. Een leuk detail vormen de bloemblaadjes die bij de verschillende bloemen steeds iets verder zijn uitgevouwen. Deze foto won de hoofdprijs bij de wedstrijd van juni/juli

 

Meer mooie inzendingen van de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd zien? Kijk dan naar de 10 opvallers. Elke maand publiceren we 10 foto’s die net niet bij de eindselectie kwamen, maar wel de moeite waard zijn.

Ook meedoen aan de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Het thema deze maand is Symmetrie. Klik hier om mee te doen. Inzenden kan tot en met 12 september.

 

Nu verkrijgbaar: Roots van september 2021

In het nieuwe septembernummer van Roots vind je nog veel meer fotografie-inspiratie. Bestel dit nummer snel en makkelijk via onze webshop. Vermeld ‘GRATIS’ bij de kortingscode en je krijgt het nummer zonder verzendkosten (binnen Nederland) thuisgestuurd.”

Recente Editie

Meer Foto van de Maand