Stare down van een eekhoorn

René Alblas

27 August 2023 .

Deze prachtige intieme opname van een eekhoorn is gemaakt door Mignon van den Wittenboer. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Dit schreef de fotograaf als toelichting: “Tijdens het eten van nootjes blijven de eekhoorns vaak minutenlang al kauwend voor zich uit staren. Als ze dat recht voor de camera doen word je letterlijk gevangen door hun blik.”

De eekhoorn eet graag noten en zaden van dennen en sparren. Ook eet hij allerlei knoppen, paddenstoelen, stukken boomschors, en soms ook insecten. In het uiterste geval steelt een eekhoorn wel eens een ei of een jong vogeltje uit een nest. Hij eet ook aarde om mineralen binnen te krijgen.

In de winter zijn de oorpluimen van de eekhoorn goed te zien.

En dit zijn twee leuke plekken om eekhoorns te spotten.

Slaapt een eekhoorn in de winter?

Let op het mooie lage licht

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de september-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand september wedstrijd. Het thema daarvan is Eekhoorns. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 10 september. Op 12 september start de oktober wedstrijd, met als thema Natuur als kunst.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week