Jong damhert in de Waterleidingduinen

René Alblas

19-03-2023 12:42:34

Deze prachtige plaat van een jong damhert is gemaakt door Francis van der Wolf. Zij maakte de foto in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

“Wat hebben wij in Nederland mooie natuurgebieden”, aldus van der Wolf. “Neem nou bijvoorbeeld de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is een prachtig groot gebied en naast het genieten van al het groen lopen er ook vossen en (dam)herten rond. Met mijn telelens kan ik prima afstand houden en toch mooie plaatjes schieten. Zelf vind ik dit een hele fijne foto geworden door de zachte tinten en de onscherpe achtergrond.”

Het damhert is groter dan een ree en kleiner dan een edelhert. In Nederland vind je ze in de duinen en op de Veluwe. Na 230 dagen draagtijd worden in juni en juli de jonge damhertjes geboren. De maximale leeftijd is ongeveer 25 jaar.

damhert

Wat een prachtig licht!

Met deze foto van een zwemmend damhert won Yvonne van Dormolen de Roots Natuurfotowedstrijd 2020.

Meer lezen over het fotograferen van damherten.

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de maart-wedstrijd, met als thema Dierenportretten.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand april wedstrijd. Het thema daarvan is De kracht van de natuur. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 11 april. Op 13 april start de Foto van de Maand mei wedstrijd met als thema Oranje en geel.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

 

Wat je leest in Roots oktober:

  • Doodshoofdvlinders in de Lage Landen – veel intrigerende weetjes
  • 3x prachtige herfstwandelingen: Mechelse Heide, Zuid-Veluwe en landgoed De Slotplaats
  • Hotspots van het hazenpootje
  • Vuursalamander: draakje op vrijersvoeten
  • Alle winnaars van de Grote Roots Natuurfotowedstrijd

En nog veel meer. Bestel deze heerlijk herfstige Roots snel – binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.


Meer Foto van de Week