Siberische grondeekhoorn in prachtig licht

René Alblas

24 September 2023 .

Deze foto van een Siberische grondeekhoorn in prachtig licht is gemaakt door Ellen Stegeman. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

“Die kleine Siberische grondeekhoorn is zo aandoenlijk. Altijd genieten om ze in het Tilburgse wandelbos een tijdje gade te slaan”, aldus de fotograaf.

Oorspronkelijk komt de Siberische grondeekhoorn uit Rusland en oost Azië (zoals China, Korea en Japan). Het dier is door import in West Europa terecht gekomen (Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland). In Nederland vind je de Siberische grondeekhoorn in het Wandelbos bij Tilburg, in België in het Zoniënwoud bij Brussel.

Het is een vrij kleine eekhoorn: tussen de 12 en 17 centimeter en weegt tussen de 50 en 120 gram. De staart is 8 tot 15 centimeter lang. Over de rug lopen in de lengterichting vijf strepen.

Zo kwamen de grondeekhoorns in Nederland terecht.

Nog een prachtige foto van een Siberische grondeekhoorn in het Wandelbos.

De foto kreeg als titel ‘cuteness’

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de september-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand oktober wedstrijd. Het thema daarvan is Natuur als kunst. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 15 oktober. Op 17 oktober start de november wedstrijd, met als thema Roofvogels.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week