De 10 mooiste foto’s met tegenlicht

René Alblas

1 November 2023 .

SONY DSC

Tegenlicht maakt fotograferen misschien iets lastiger. Maar het levert wel fantastische foto’s op. We  verzamelden de  10 mooiste platen met tegenlicht. Kijk en geniet.

Bospad in tegenlicht – Martin in de Wal.

Mooie weergave van een zonneharp. Het bospad en het vrij scherp weergegeven bos in de verte zorgen ervoor dat deze foto ook een mooie diepte heeft gekregen.

In the spotlight – Tom Kruissink. 

Het gouden licht en de bijna menselijke blik waarmee deze juffer (lantaarntje) je aankijkt, maken van deze foto een echte topfoto. De scherpte ligt precies op de juiste plek en door de lichte vlek in de achtergrond komt de juffer prachtig tot zijn recht.

Bekvechtende ooievaars – Marianne Oosterhuis.

Mooi grafisch beeld. De interactie tussen de dieren is fraai in beeld gebracht.

Eekhoorn – Gina Heynze.

Spannende foto van een “doodgewone” eekhoorn. Het licht dat door de staart schijnt, is prachtig. Heel fraai ook dat de vacht toch nog doortekend is.

Pluimstaarten, de 10 mooiste foto’s van eekhoorns.

tegenlicht

Insectenmaaltje bij zonsondergang – Roel Jansen.

Deze foto heeft alles mee: het gouden licht, het elegante silhouet van de kluut, de reflectie in het water en de net niet helemaal gesloten snavel.

tegenlicht

Koeien in de ochtendnevel – Karin de Jonge.

De fraai belichte contouren van de koeien (ook wel randgloed genoemd) zijn de grootste troef van deze foto.

tegenlicht

Last light – Bert van Elten.

Het licht-contour van deze grutto is prachtig. Ook de bijzondere houding van de vogel zorgt ervoor dat dit bepaald geen standaard ‘vogel op een paaltje’ foto is geworden.

tegenlicht

Paradise in Holland – Lizet Hermans.

Wat een geweldige sfeer! Precies op het juiste tijdstip genomen.

tegenlicht

Tegenlicht oranjetipjes – Ruurd Visser.

Heel mooi, zoals het licht door de vleugels schijnt. Zo kun je goed zien dat het linker exemplaar een mannetje is (met oranje vlek) en de rechtervlinder een vrouwtje (zonder vlek).

Kijk hier voor de 10 mooiste foto’s van oranjetipjes.

tegenlicht

Zilveren maan – Tom Kruissink

Het lage licht zorgt ervoor dat je de vlinder tot in de kleinste details kunt bekijken. De dauwdruppels zorgen voor de sfeer in deze foto.

Roots wedstrijd Foto van de Maand

Al deze foto’s zijn ingezonden voor de Roots wedstrijd Foto van de Maand. Meer mooie inzendingen van de Foto van de Maand wedstrijd zien? Kijk dan naar de 10 opvallers. Elke maand publiceren we 10 foto’s die net niet bij de eindselectie kwamen, maar wel de moeite waard zijn.

Ook meedoen aan de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Het thema deze maand is Roofvogels. Klik hier om mee te doen. Inzenden kan tot en met 10 december.

Meer inspiratie voor natuurfotografie.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Fotografie