De 10 mooiste foto’s met tegenlicht

René Alblas

24-11-2022 12:00:00

SONY DSC

Tegenlicht maakt fotograferen misschien iets lastiger. Maar het levert wel fantastische foto’s op. We  verzamelden de  10 mooiste platen met tegenlicht. Kijk en geniet.

Bospad in tegenlicht – Martin in de Wal. Mooie weergave van een zonneharp. Het bospad en het vrij scherp weergegeven bos in de verte zorgen ervoor dat deze foto ook een mooie diepte heeft gekregen.
In the spotlight – Tom Kruissink. Het gouden licht en de bijna menselijke blik waarmee deze juffer (lantaarntje) je aankijkt, maken van deze foto een echte winnaar. De scherpte ligt precies op de juiste plek en door de lichte vlek in de achtergrond komt de juffer prachtig tot zijn recht.
Bekvechtende ooievaars – Marianne Oosterhuis. Mooi grafisch beeld. De interactie tussen de dieren is fraai in beeld gebracht.
Eekhoorn – Gina Heynze. Spannende foto van een “doodgewone” eekhoorn. Het licht dat door de staart schijnt, is prachtig. Heel fraai ook dat de vacht toch nog doortekend is.
Insectenmaaltje bij zonsondergang – Roel Jansen. Deze foto heeft alles mee: het gouden licht, het elegante silhouet van de kluut, de reflectie in het water en de net niet helemaal gesloten snavel.
Koeien in de ochtendnevel – Karin de Jonge. De fraai belichte contouren van de koeien (ook wel randgloed genoemd) zijn de grootste troef van deze foto.
Last light – Bert van Elten. Het licht-contour van deze grutto is prachtig. Ook de bijzondere houding van de vogel zorgt ervoor dat dit bepaald geen standaard ‘vogel op een paaltje’ foto is geworden.

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop, Je betaalt geen verzendkosten in Nederland.

Paradise in Holland – Lizet Hermans. Wat een geweldige sfeer! Precies op het juiste tijdstip genomen.
Tegenlicht oranjetipjes – Ruurd Visser. Heel mooi, zoals het licht door de vleugels schijnt. Zo kun je goed zien dat het linker exemplaar een mannetje is (met oranje vlek) en de rechtervlinder een vrouwtje (zonder vlek).
Zilveren maan – Tom Kruissink.Het lage licht zorgt ervoor dat je de vlinder tot in de kleinste details kunt bekijken. De dauwdruppels zorgen voor de sfeer in deze foto.

Al deze foto’s zijn ingezonden voor de Roots Foto van de Maand wedstrijd. Meer mooie inzendingen van de Foto van de Maand wedstrijd zien? Kijk dan naar de 10 opvallers. Elke maand publiceren we 10 foto’s die net niet bij de eindselectie kwamen, maar wel de moeite waard zijn.

Ook meedoen aan de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Het thema deze maand is Uilen. Klik hier om mee te doen. Inzenden kan tot en met 8 december.

Meer inspiratie voor natuurfotografie.

Recente Editie

Meer Fotografie