Deze 6 natuurfoto’s zorgen voor verstilling en bezinning

Daniël Mulder

29 December 2021 .

Tegen het einde van het jaar is het tijd voor rust en bezinning. Wandel-redacteur Daniël Mulder heeft daarom zes rustgevende foto’s geselecteerd, gemaakt door de wandelfotografen van Roots. 

Nu de zandloper van 2021 langzaam leeg raakt en 2022 als een schoon strand aan de horizon ligt, struin ik door onze wandelreportages. Niet omdat ik niets heb te doen. Integendeel. Voorjaar 2022 verschijnt er een nieuwe wandelgids van Roots en de deadline nadert. Wat opvalt tijdens mijn zoektocht naar beeld is dit: in de reportages zitten altijd een paar beelden die je even afremmen en op adem laten komen.

Bezinning en stilte

Om stilte en rust te vinden ben ik gaan speuren in de beelden die onze wandelfotografen in 2021 hebben gemaakt voor de wandelreportages in Roots. Zes rustgevende foto’s heb ik geselecteerd, voor allen die in de nadagen van 2021 even verlangen naar stilte en bezinning. En ga na het bekijken van deze beelden ook zeker even naar buiten, want juist door te wandelen, door de beweging, komen je gedachten echt tot stilstand. Alvast fijne wandelkilometers gewenst in 2022.

bezinning

Zilverreigers op hun slaapplaats. Foto: Niels Kooyman

 

bezinning

Blad van een tamme kastanje. Foto: Edwin Giesbers

 

stilte

Foto: Ernst Kremers

 

bezinning

Insect op fluitenkruid. Foto: Paulien Bunskoek

 

bezinning

Tungelroyse Beek. Foto: Bob Luijks

 

bezinning

Speulderbos in de herfst. Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Op zoek naar meer natuurinspiratie?

Nu verkrijgbaar: wintereditie 2021 / 2022

Het nieuwe en extra dikke december- en januari nummer van Roots is nu verkrijgbaar. Inclusief jaarkalender 2022. Bestel Roots snel en makkelijk via onze webshop. Vermeld ‘GRATIS’ bij de kortingscode en je krijgt het nummer zonder verzendkosten (binnen Nederland) thuisgestuurd.”

Foto bovenaan: Ernst Kremers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Inspiratie