3 nieuwe strandgidsen om het strandleven te ontdekken

Daniël Mulder

4 July 2019 .

Op het strand is het heerlijk om langs de vloedlijn te slenteren om te zien wat er leeft en aanspoelt. Drie nieuwe strandgidsen zijn recent verschenen: voor zowel de strandleek als de gevorderde vloedlijnschuimer.

strandgidsen

strandgidsen1 Het zeeboek

Sarah Devos was eerst in de ban van het bos, dat leverde Het bosboek op. Tot na een dag op het strand de ene na de ander schelp werd gevonden. Devos was om en dook kopje-onder in het zeeleven. Nu is er Het zeeboek (€ 24,99). Volgens Devos bedoeld voor ‘mensen die, net als ik, houden van de zee, maar er nog weinig over weten’.
Alles wat groeit, bloeit en leeft langs het strand en in zee komt voorbij: van wieren tot walvissen. Devos schrijft toegankelijk, kort en geeft weetjes om de vondst te herkennen. De illustraties erbij maken het tot een vrolijk (gezins)boek. Achterin het boek zit het toetje: een uitvouwbare zeeposter met alle illustraties.

strandgidsen2 Basisgids strandvondsten

Wie regelmatig het strand bezoekt, weet het. Je staat verbaasd wat er allemaal aanspoelt. Krabben, schelpen, zeesterren, wieren en veel meer… Maar plak er maar eens een naam op, dat valt vaak helemaal niet mee. Je vindt ze allemaal in de Basisgids Strandvondsten (€ 22,95). Vooral meer ervaren strandliefhebbers smullen van de diepgang van dit boek.

strandgidsen3 De complete schelpengids

De zomervakantie lonkt, net als het strand. Wie deze zomer op een Europees strand wandelt en wil weten welke schelpen – de meest voorkomende in ieder geval – daar liggen langs de vloedlijn, dan is De complete schelpengids (€ 10,95) van Gert Lindner een suggestie. De foto’s (van de mensen) zijn gedateerd, maar het schelpenbeeld en de info zijn prima. De gids is handzaam en met nog geen 100 pagina’s lekker licht.

Nog veel meer mooie natuurboeken

Roots selecteert maandelijks een stel natuurboeken. Het overzicht per maand vind je hier. Ook bestel je de boeken makkelijk online via Roots.

 

Foto header: Edwin Giesbers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurboeken