Winnen: Roots geeft 17 natuurboeken weg

Daniël Mulder

23 October 2018 .

De herfst is een heerlijke tijd om buiten te zijn, maar het is ook een fijn seizoen om binnen te lezen. Bijvoorbeeld het boek De Groene Stad van Redmond O’ Hanlon of Het plezier van wandelen van Erling Kagge. Van beide boeken mag Roots er een stel weggeven. Meer tips voor natuurboeken vind je trouwens hier.

WINNEN: 7 x De groene stad

De groene stadOoit vond Redmond O’Hanlon dat Almere moet zijn ontworpen door “Hollandse communisten” die met hun eenvormige betonnen bouwwerken “alle onderscheid tussen de klassen wilden uitroeien”. Want: “Je kon je niet superieur voelen aan je buren.”
In De groene stad fileert de Britse schrijver/avonturier met zijn fijne, typisch milde ironie de vele vooroordelen over de polderstad. Hij verwondert zich over haar unieke ontstaansgeschiedenis en rijke natuur, spreekt pioniers en bewoners en bekijkt de stedenbouwkundige pareltjes die van Almere een plek maken die langzaam maar zeker zijn hart heeft veroverd.

De Groene Stad, Redmond O’ Hanlon, Atlas Contact, €18,99. Roots geeft 7 exemplaren weg van dit boek. Kans maken? Vul dan voor vrijdag 23 november 2018 het formulier in op deze actiepagina. Winnaars ontvangen automatisch bericht.

 

 

WINNEN: 10 x Het plezier van wandelen

‘Je ene voet voor de andere zetten is een van de belangrijkste dingen die we doen’, noteert de Noorse schrijver Erling Kagge al vroeg in Het plezier van wandelen. Er is al veel geschreven over wandelen en hoe heilzaam dat is voor geest en lichaam. Kagge doet dat ook, maar dan in korte hoofdstukken van één tot circa vier pagina’s. Het zijn herinneringen, (filosofische) bespiegelingen, gebeurtenissen uit zijn leven of citaten uit boeken met als rode draad wandelen.

Behalve schrijver is Kagge ook uitgever, kunstverzamelaar en ontdekkingsreiziger. Hij beklom bijvoorbeeld de Mount Everest én reisde naar de Noord- en Zuidpool. Die ruime levenservaring vind je terug in het boek. Door de korte hoofdstukken en zijn manier van schrijven, de toon is die van een kalme zondagochtend, werkt de boodschap als een mantra: ga wandelen en ontdek.

Het plezier van wandelen, Erling Kagge, Bruna Uitgevers, € 15. Roots geeft 10 exemplaren weg van dit boek. Kans maken? Vul dan voor vrijdag 23 november 2018 het formulier in op deze actiepagina. Winnaars ontvangen automatisch bericht.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurboeken