A Life on Our Planet: de hoopvolle boodschap van David Attenborough

Daniël Mulder

24 September 2020 .

A Life On Our Planet

A Life on Our Planet, de nieuwe natuurfilm van David Attenborough, gaat maandag 28 september wereldwijd in première. “Deze film is mijn ooggetuigenverslag en mijn visie op de toekomst”, zegt de 94-jarige filmmaker.

Gedurende zijn 94-jarige leven heeft Attenborough elk continent bezocht. Hij legde de natuur in al zijn variëteit en pracht vast. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en filmmaker, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. “Onze planeet gaat een ramp tegemoet”, zegt hij daarover.

Attenborough legt in deze film een persoonlijke getuigenis af over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet: “We moeten leren om samen met de natuur te werken in plaats van ertegen.”

Bijzonder gesprek

Exclusief voor de bioscoop wordt een gesprek vertoond tussen Attenborough en de Engelse acteur Michael Palin. Palin is bekend van Monty Python’s Flying Circus en de reisdocumentaires die hij maakte voor de BBC. Voor bioscoopbezoekers is het een mooie kans om een conversatie mee te maken tussen twee legendarische televisiemakers. Beide mannen delen hun hartstocht voor de natuur en de wens haar te beschermen.

 A Life on Our Planet

De carrière van de beroemde Britse bioloog Attenborough omspant ruim zes decennia. Hij heeft alle continenten op aarde bezocht. Hij heeft de ruigste plekken van onze planeet verkend en de wonderen van het leven wereldwijd onder de aandacht gebracht met toonaangevende natuurseries. Zijn werk omvat onder meer Life on Earth en Planet Earth. Meer recent maakte hij de Netflix-documentaireserie Our Planet.

De film A Life on Our Planet draait vanaf 28 september in de bioscoop

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm