Roots-filmweekend Naar de wildernis

Daniël Mulder

27 December 2016 .

Sinds een paar jaar weten we dat de mooiste bioscoop van Nederland op Vlieland staat. Samen met Podium Vlieland en de Waddenvereniging organiseert Roots jaarlijks een filmweekend op dit Waddeneiland. De ideale combinatie van natuur en cultuur: één eiland, drie dagen, zes films.

Wegens overweldigende belangstelling bij de vorige editie in februari 2016 vinden er in 2017 maar liefst twee filmweekenden op Vlieland plaats. Op vrijdag 3 én 10 maart 2017 gaan we weer drie dagen naar de Wadden. Het filmaanbod varieert van een vermakelijke tragikomedie en een indrukwekkende documentaire tot een aangrijpend drama over mensen die het opnemen voor de natuur en over kleine gemeenschappen te midden van grote, eindeloze landschappen. Soms betekent dat een idyllisch bestaan, soms is het ook een kwestie van overleven.

Horen, zien en fietsen
Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland is er alle tijd voor een lange wandeling langs wad of strand, een rondje eiland per fiets, een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee of eten en borrelen in de Dorpsstraat. Tijdens het filmweekend staat ook een excursie met een waddengids op het programma.

Prijs
€ 159 p.p. op basis van een tweepersoonskamer in het Vlielandhotel of in Hotelletje de Veerman. Een arrangement in Hotel Zeezicht of in Badhotel Bruin kost € 169. Alleenreizenden betalen een toeslag van € 25 voor een eenpersoonskamer. Het arrangement omvat 2 overnachtingen in een comfortabele kamer, 2x uitgebreid ontbijt, een huurfiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films. Bovendien ontvang je na betaling van dit arrangement een kortingscode waarmee je op de site van Rederijk Doeksen de overtocht kunt boeken met 30% korting op een retourticket.

Info & reserveren
Kijk voor meer informatie op podiumvlieland.nl en boek daarna via deze site je favoriete arrangement.

Programma Naar de wildernis

Vrijdag 3 en 10 maart

19.30 uur (groep A) en 21.15 uur (groep B) – Ice and the Sky – Luc Jacquet, Frankrijk, 86 minuten.

Glacioloog Claude Lorius heeft een levenslange passie voor Antarctica. Al in de jaren 50 bracht hij maanden door op het witte continent. In deze majestueuze documentaire van Luc Jacquet (bekend van March of the Penguins) volgen we Lorius nog één keer naar de witte wildernis van de Zuidpool.

Zaterdag 4 en 11 maart

10.30 uur (A) en 12.00 uur (B) – L’amour des moules – Willemiek Kluijfhout, Nederland, 71 minuten.

In de Waddenzee groeit onzichtbaar iets heel moois. In L’amour des moules wordt op sfeervolle en intieme wijze het leven van de mossel belicht.

15.30 uur (A) en 17.30 uur (B) – The Green Planet – Jan Haft, Duitsland, 93 minuten.

Van onze continenten is dertig procent bedekt met bos. Toch weten we maar weinig over het leven in deze groene gebieden. The Green Planet brengt daar verandering in. In deze fascinerende documentaire volgen we bosbewoners als het elegante rode hert, de sluwe vos en het imposante wilde zwijn op de voet.

19.30 uur (A) en 21.30 uur (B) – Wildlike – Frank Hall Green, VS, 104 minuten.

Mackenzie, veertien jaar oud, gaat logeren bij haar oom in Alaska terwijl haar moeder een behandeling ondergaat. Als ze merkt dat oom een ongezonde belangstelling voor haar heeft, besluit ze ervandoor te gaan. Wat volgt is een avontuurlijke trektocht door de adembenemende natuur van Alaska.

Zondag 5 en 12 maart

11.00 uur (B) en 14.00 uur (A) – Tanna – Martin Butler, Bentley Dean, Australië/Vanuatu, 100 minuten.

Wawa en Dain zijn verliefd op elkaar, maar de tradities van hun stam weerhouden hen ervan bij elkaar te blijven. Het mooie landschap van het vulkaaneiland Tanna is de achtergrond van dit ontroerende Romeo en Juliaverhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen en wordt uitgevoerd door een van de laatste traditionele stammen van Vanuatu.

Vrijdag 23.00 uur (B) en zaterdag 23.30 uur (A) – Verrassingsfilm – Grímur Hákonarson, IJsland, 93 minuten.

Eén vallei, twee broers, veertig jaar zwijgen, honderden schapen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm