Kijken: David Attenborough’s rariteitenkabinet

René Alblas

2 January 2017 .

David Attenborough heeft zijn levenswerk gemaakt van het in beeld brengen van zo ongeveer alle dieren van de wereld. Tijdens de honderden reizen die hij maakte heeft hij een groot aantal bijzondere en zonderlinge dieren leren kennen. Sommige daarvan blijven hem verbazen en intrigeren: van de zebra met zijn bijzondere streeppatroon tot het evolutionaire wonder het vogelbekdier.

In de tv-serie Attenborough’s rariteitenkabinet neemt hij een aantal van deze bijzondere dieren onder de loep. Iedere aflevering van deze fascinerende serie behandelt twee van zulke rariteiten uit de natuur, die verbonden zijn door een gemeenschappelijk thema. Attenborough’s fabelachtige gave als verteller en de unieke beelden van de dieren die hij laat zien, maken dit tot een geweldige televisieserie.

De eerste aflevering gaat over nieuwsgierige karakters, hier komen de orang-oetan en de kraai aan bod. Deel twee gaat over lenige lichamen met anaconda’s en dromedarissen, deel drie gaat over vreemde eetgewoontes (blauwe vinvissen en flamingo’s), deel vier gaat over zelf dokteren (nijlpaarden en kapucijnaapjes).

Uitzendingen: elke woensdag van 4 t/m 25 januari, 19.20 uur, NPO 2

Foto: Tilly Meijer

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm