Roots lezersactie: filmfestival Vlieland met de mooiste natuurfilms

Marloes Blom

4 December 2019 .

strand

iStock

Waddeneiland Vlieland – als je toch ergens wilt genieten van natuurfilms dan is het daar wel. In ’s lands leukste bioscoop zes natuurfilms in drie dagen bekijken. Samen met Podium Vlieland organiseren Roots en de Waddenvereniging opnieuw het mooiste filmfestival. De data van 2020: 28 februari t/m 1 maart & 6 t/m 8 maart.

Het filmthema deze keer: natuurfilms en documentaires waarin de mens het opneemt tegen de natuur, of juist in harmonie daarmee samenleeft. Van een overlevingstocht over de woeste noordelijke toendra tot prijswinnende natuurfilms. Genieten van over­donderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen op het witte doek. In de sfeervolle zaal van Podium Vlieland – door De Volkskrant uitgeroepen tot een van de tien leukste kleine theaters van Nederland. En daarnaast in real life genieten van de pracht van Vlieland. De louterende zilte zeelucht opsnuiven, en dan een drankje op een (verwarmd) terras. Of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat.

Vlieland

Pixabay

Exclusieve preview: Silence of the tides

Trots zijn we op een exclusieve teaser van de indrukwekkende wadden­ documentaire Silence of the Tides. Die gaat pas later in 2020 in première, de preview van 20 minuten is nu al te zien tijdens het festival. Het is een poëtische auteursfilm zonder voice­over of interviews. De continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied staat centraal: getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor van mist, wind, water en land, het constant veranderende licht en altijd aanwezige horizon. Regisseur Pieter-­Rim de Kroon is een gelauwerde documentairemaker, scenarist, cameraman en producent. Voor zijn film Hollands licht ontving hij het Gouden Kalf (Beste lange documentaire).

Wonderen van de Waddenzee: sleepnetexcursie

De wonderen van Werelderfgoed Waddenzee zelf verkennen, dat hoort ook bij het programma van het filmfestival. Met dit jaar een wel heel spannende excursie: een sleepnetexcursie, met een gids van de Waddenvereniging. Iedereen kan vanaf het strand helpen met het voorttrekken van het net. Na 50 meter slepen wordt het net op het strand getrokken. Heremietkreeftjes, allerlei soorten visjes, garnalen, kwallen, krabben of zelfs een octopus. Het is altijd weer spannend wat er wordt gevangen. De gids benoemt alle dieren en vertelt hoe ze leven.

Heremietkreeft

Paul Böhre

Arrangement Roots Filmweekend Vlieland

Zin gekregen in dit heerlijke filmweekend? Profiteer van het speciale arrangement, voor de (vanaf) prijs van € 179,-.
Inclusief:
– Comfortabele kamer in een van deze vijf uitstekende hotels: Hotelletje de Veerman, Badhotel Bruin, Hotel De Wadden, Het Vlielandhotel en Hotel Zeezicht;
– Uitgebreid ontbijt;
– Gratis gebruik van een fiets;
– De beste plaatsen bij de films;
– Sleepnetexcursie met een gids van de Waddenvereniging;
– 30% korting op een retourticket bij Rederij Doeksen (na boeking ontvang je de kortingscode).

Info en reserveren

Je boekt dit filmweekend op podiumvlieland.nl. Daar vind je ook het volledige filmprogramma.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm