Natuurfilms voor thuis

Paul Bohre

27 March 2020 .

Beautiful female iberian wolf (Canis lupus signatus) in a enchanted forest

We moeten met zijn allen binnen blijven om het corona virus zo goed mogelijk in te dammen. Daar kunnen wij helaas niets aan veranderen. Wat we wél kunnen doen, is je op de hoogte houden van mooie natuurfilms voor thuis. Vanaf vandaag staan er drie mooie films, van eigen bodem, online.

 

We moeten met zijn allen binnen blijven om het corona virus zo goed mogelijk in te dammen. Daar kunnen wij helaas niets aan veranderen. Wat we wél kunnen doen, is je verblijden met tips voor mooie natuurfilms! De eerste tip: drie fraaie natuurfilms, van Nederlandse bodem, die vanaf vandaag te zien zijn op het youtubekanaal van WFFR.

Natuurfilms voor thuis

Natuurfilms voor thuis

Insect Guardian (6 minuten). Deze korte film van Tim Visser en Sander van Iersel gaat over de 82 jarige Willem van Hemmen. Hij kocht in 1980 een afgelegen aardappelveld, en heeft het omtoverd tot een waar vlinderparadijs. Een paradijs en één van de belangrijkste leefgebieden voor vlinders in zijn regio. Helaas merkt ook Willem de gevolgen van stikstofvervuiling in de lucht. Bloemen en struiken maken plaats voor grassen (monocultuur). De vlinderpopulatie neemt af en sommigen zijn zelfs volledig verdwenen.

 

Natuurfilms voor thuis

De kans dat je in Nederland tegen een wolf is en blijft mega klein. Foto iStock

 

Wij en de Wolven (15 min)

Een film van Iris Grob (24) over de terugkeer van de wolf in de Nederlandse natuur. Iris wil met haar documentaires mensen bewust maken van onze relatie met de natuur. In Wij en de Wolven vertellen mensen met een passie voor en kennis van de natuur hoe we op een goede manier om kunnen gaan met de komst van de wolf.

 

Het NoorderPlantsoen (32 min)

Filmmaker Hilco Jansma brengt het Noorderplantsoen in het groene hart van Groningen in beeld. Dit unieke park,  dat is aangelegd als een Engelse tuin, wordt bewoond door vele dieren. Midden in de stad gaat de natuur haar gang en spelen zich kleine en grote dierendrama’s af.

 

Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) zet ieder jaar in oktober een hoogwaardig programma neer waarbij de nieuwste natuurfilms van over de hele wereld openbaar worden vertoond in hartje Rotterdam (Cinerama). Dit jaar staat het gepland voor dinsdag 27 oktober t/m zondag 1 november 2020.

 

Je kunt natuurlijk ook de vorige week verschenen nieuwste Roots april en het Vogelmagazine bestellen, verzending is gratis als je bij de kortingscode GRATIS intypt.

 

Luister naar Notenkrakers

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken, dan is dit een goed moment om eens rustig te luisteren naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in de podcast het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. Van bosuil tot blauwborst en van kraanvogel tot kramsvogel, de mooiste vogelgeluiden komen voorbij. In mei luisteren we naar de koekoek. Je vindt de podcast op rootsmagazine.nl/podcast, maar je kunt ook luisteren via Spotify en iTunes.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm