De Ocean Film Tour komt naar Nederland

Daniël Mulder

7 March 2019 .

Ocean Film Tour

De Ocean Film Tour reist jaarlijks de hele wereld rond met indrukwekkende films over de oceaan. Van 22 t/m 27 maart strijkt de internationale tour neer in zes Nederlandse steden met zes unieke oceaanfilms.

Julie Gautier wordt als dochter van een speervisser geboren op het eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar. Als vrijduikster heeft ze de zee in haar bloed, maar een andere diepe passie van haar is dansen en het maken van films. In Julie, een van de verrassendste films die is te zien op de Ocean Film Tour, verbindt ze het filmen, dansen en vrijduiken op een bijzondere manier. Niet voor niets is de filmmaakster het gezicht voor deze zesde editie van dit filmevenement voor oceaanliefhebbers.
Ocean Film Tour
Halverwege maart 2019 start de tour in Duitsland en gaat vervolgens op wereldtournee door veertien landen. De gehele voorstelling, die bestaat uit zes films, duurt tussen de 2,5 en 3 uur. In veel plaatsen begeleiden milieuorganisaties de tour en geven informatie over wat je zelf kunt doen om de wereldzeeën te beschermen.

Dompel je onder in de Oceaan

De Ocean Film Tour bestaat uit zes indrukwekkende films, die niet alleen zilte zeelucht en een goede stemming overbrengen, maar ook tot nadenken stemmen. Een echte krimi op volle zee is bijvoorbeeld de film Chasing the thunder, die de strijd van de Sea Shepherds tegen illegale visserij in beeld brengt en op overtuigende manier laat zien wat vrijwillige milieubeschermers voor elkaar kunnen krijgen.

Meer info

Alle informatie over de tour en de zes films vind je hier. Kaartjes zijn vanaf € 17,50 in de voorverkoop verkrijgbaar. De filmtour start op vrijdag 22 maart in Utrecht en reist dan via Den Haag, Enschede, Rotterdam en Amsterdam naar Nijmegen , waar de tour op 27 maart eindigt.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm