Roots-aanbieding: filmweekend Vlieland vol wildernis

Daniël Mulder

29 November 2018 .

filmweekend Vlieland

ALPHA

Waar is het beter natuurfilms kijken dan op Vlieland, waar de leukste bioscoop van Nederland staat. Na succesvolle eerdere edities houdt Roots samen met de Waddenvereniging en Podium Vlieland ook in 2019 weer twee filmweekends.  Data: 1 t/m 3 maart & 8 t/m 10 maart.  Thema van het Roots-filmweekend Vlieland is: Naar de wildernis. Ook worden de Wadden extra in het zonnetje gezet.

Voor liefhebbers van spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen zijn er in maart 2018 weer twee filmweekends op Vlieland. Het thema is Naar de wildernis. Tussen de vertoningen door is er alle tijd voor een lange wandeling langs wad of strand, een rondje eiland per fiets of een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee. Het is de ideale combinatie van natuur en cultuur.

filmweekend Vlieland

Foto: M.Meijer zu Schlochtern

 

Arrangement Roots Filmweekend Vlieland

Profiteer van dit speciale arrangement tegen de aantrekkelijke vanafprijs vanaf € 174. Inbegrepen is:
– Comfortabele kamer in een uitstekend hotel.
– Uitgebreid ontbijt.
– Gratis gebruik van een fiets.
– De beste plaatsen bij zes speelfilms en documentaires.
– 30 % korting op een retourticket bij Rederij Doeksen (na boeking ontvang je de kortingscode).
– Excursie met een gids van de Waddenvereniging

Info en reserveren

Je boekt dit filmweekend Vlieland direct op podiumvlieland.nl.

Filmprogramma ‘Naar de wildernis’

Mountain
Gebaseerd op het boek van Robert Macfarlane, is Mountain een ode aan de bergen. Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De schoonheid, risico’s en de intensiteit van het berglandschap worden indrukwekkend in beeld gebracht.

Liefde, slow food en paddenstoelen
Geprogrammeerd als verrassingsfilm. Volgens het Vlaamse magazine Humo is dit ‘een truffeltje van een film’.

Wad
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en boven water, in elk jaargetijde. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren, met de zeehond, de bergeend en de slechtvalk als herkenbare iconen.

Watermark
Hoe vormt water ons en hoe vormen wij water? Dat is het centrale thema in deze documentaire van de Canadese regisseuse Jennifer Baichwal en de wereldberoemde fotograaf Edward Burtynsky. Watermark legt de teisterende schoonheid van water vast in een poëtische reis door tien landen, allen gekenmerkt door hun relatie met water.

Alpha
De laatste ijstijd, 20.000 jaar geleden: tijdens zijn eerste jacht raakt een jongeman gewond en wordt hij door zijn stam voor dood achtergelaten. Als hij bijkomt, beseft de jongen dat hij in zijn eentje moet overleven in de meedogenloze wildernis. Met tegenzin ontfermt hij zich over een wolf die zijn roedel is kwijtgeraakt. Alpha vertelt het verhaal van de eerste vriendschap tussen mens en hond.

Leave no trace
De Amerikaan Will en zijn tienerdochter leven al jarenlang onopgemerkt door de autoriteiten verborgen in een uitgestrekt natuurgebied in Portland (Oregon). Door een toeval worden ze ontdekt en ondergebracht door de sociale diensten. Vader en dochter moeten daarom opnieuw op zoek naar een nieuw thuis, maar de wildernis blijft lonken.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm