Roots lezersactie: filmfestival ‘Naar de wildernis’ op Vlieland

Marloes Blom

16 December 2020 .

natuurfilmfestival Vlieland

Visser vangen kokkels - een still uit Silence of the Tides

Is er een betere plek om prachtige natuurfilms te bekijken dan een intieme bioscoop op een klein Waddeneiland? Roots Magazine, de Waddenvereniging en Podium Vlieland presenteren ook dit jaar weer Podium Vlieland. Een ideale combinatie van cultuur en de natuur van het wad, de Noordzee en bos en duin voor de deur. Wanneer: 3 t/m 7 maart 2021. Fijn vooruitzicht in barre tijden.

natuurfilmfestival

Een grijze zeehond in de Noordzee. Foto: iStock

Samen met de mooiste bioscoop van Nederland organiseren Roots Magazine en de Waddenvereniging al enkele jaren met veel succes ieder voorjaar filmweekenden op Vlieland. Speciaal voor de liefhebbers van overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen – denk aan films als Into the wild en documentaires als Wad of De Nieuwe Wildernis.  Ook deze keer hebben we een reeks speelfilms en documentaires uitgekozen waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur. Van de oog- en oorstrelende waddendocumentaire Silence of the Tides (hier zie je de teaser) tot de wildernisklassieker The Piano (hier zie je de trailer). Allemaal veelgeprezen en prijswinnende natuurdocumentaires en -speelfilms.

Tussen de vertoningen in de sfeervolle zalen van Podium Vlieland – door De Volkskrant uitgeroepen tot een van de tien leukste kleine theaters van Nederland – en Fortuna Vlieland (de bierbrouwerij in de duinen) is er alle tijd om met eigen ogen de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee verkennen.

natuurfilmfestival Vlieland

Visser vangen kokkels – een still uit Silence of the Tides | Foto: Windmill Film 2020

filmfestival vlieland

Meisjes op de strekdam – een still uit Silence of the Tides | Foto: Windmill Film 2020

Arrangement Roots Filmweekend Vlieland 2021

Zin gekregen in dit heerlijke filmweekend? Profiteer van het speciale arrangement, voor de (vanaf) prijs van € 189,- per persoon (op basis van een tweepersoonskamer).
Je kunt kiezen uit deze twee opties:

  • een filmmidweek van 3 t/m 5 maart – die eindigt in de middag
  • een filmweekend van 5 t/m 7 maart – die start ’s avonds

Dit krijg je daarvoor:

Cultuur & corona

Uiteraard heeft Podium Vlieland maatregelen getroffen om het theater ‘coronaveilig’ te maken. Gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Er is in de zalen volop ruimte voor 1,5 meter afstand. Het uitstekende ventilatiesysteem voert constant verse lucht aan. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. De hotels op Vlieland zijn gewoon open en hebben net als wij uitgebreide maatregelen genomen voor een gezellig én veilig verblijf. Mochten de restaurants tijdelijk dicht moeten, hebben de hotels voorzieningen getroffen om binnen de accommodatie gezellig te kunnen dineren.

Info en reserveren

Het Wildernisweekend of de Wildernismidweek zijn te boeken op podiumvlieland.nl – daar vind je (t.z.t.) ook het volledige programma.

BEELDEN: WINDMILL FILM 2020 | iSTOCK

Nu in de winkel: extra dikke Roots december / januari

Roots 2020-12De nieuwe Roots telt maar liefst 155 pagina’s, met onder meer deze onderwerpen:

  • Nederland telt zo’n 600 veelvoorkomende stoepplanten. Toch kijken maar weinig mensen echt naar de plantenwereld onder hun voeten. Daarom begon Hortus botanicus Leiden het project Stoepplantjes.
  • Nederland kent honderden mossen- en korstmossensoorten. Expert Klaas van Dort vertelt erover.
  • Waddenliefhebber Gemma Venhuizen zet voor het eerst voet aan wal op het ‘zesde waddeneiland’: het Duitse eiland Borkum.
  • Roots-lezers over hun mooiste roodborstherinneringen – een eerbetoon aan een vogel die zich in menig hart heeft genesteld.
  • Alles wat je moet weten om mooie foto’s te maken van dieren in de sneeuw.

Je bestelt deze extra dikke Roots eenvoudig online – dat kan t/m 20 januari zónder verzendkosten.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm