The ancient woods: poëtische film over een oerbos in Litouwen

Daniël Mulder

1 November 2018 .

The ancient woods

The ancient woods is een natuurfilm van bioloog Mindaugas Survila waar hij tien jaar aan heeft gewerkt. De film is een hommage aan de Litouwse natuur.  In Litouwen was de film een grote hit. Nu is de film ook in te zien in verschillende bioscopen in Nederland.

The ancient woods
De natuurdocumentaire The ancient woods is een poëtische en atypische natuurfilm over de verschillende inwoners van een Litouws oerbos, zowel in de lucht als op de grond en onder water. Zonder commentaar wordt het ongelooflijk rijke, bijna tastbare geluid van het bos in magistrale beelden vastgelegd.
Geduldig zoomt bioloog en filmmaker Mindaugas Survila in op allerlei dieren waarbij de film je meeneemt op een eindeloze reis. Van het dichtbegroeide bos naar de wolvengrotten, de lucht in naar het nest van de zwarte ooievaar, en dan weer het water in naar het onderwaterbos, terugkerend naar de mensen die aan de rand van het bos wonen. De afwisselend grootse en ingetogen portretjes zijn heel precies gefilmd, ‘s nachts en overdag.

Waar kun je de film bekijken?

The ancient woods draait in verschillende bioscopen en filmhuizen in Nederland. Hier vind je een overzicht. Een voorproefje van de film vind je hier.

the ancient woods

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfilm