Wildlife Film Festival Rotterdam

René Alblas

14-10-2016 00:00:00

Van donderdag 27 tot zondag 30 oktober 2016 vindt de tweede editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. Dit festival is het grootste natuurfilmfestival van Nederland. Je kunt er genieten van zo’n tachtig natuurfilms en documentaires. Op zaterdag is er ook een natuurcafé waar verschillende filmmakers aan zullen schuiven bij gastvrouw Anna Visser.

Er zijn zowel Nederlandse als internationale films te zien. Naast professionele films van bekende makelij zoals The Hunt van David Attenborough en Levende Rivier van Ruben Smit zijn er ook ‘kleinere’ films van onbekende filmers en amateurs. Deze ‘kleinere’ films dingen mee naar één van de zes awards die op de slotavond worden uitgereikt. Dat zijn de WFFR Awareness Award , Best Film Professional, Best Film Non-Professional, WFFR Sustainability Award, WFFR Environmental Award, WFFR Underwater Award.

De kaartjes voor de afzonderlijke films kosten 8 euro, maar met een WFFR passepartout van 55 euro heb je gratis toegang tot bijna alle films.

Roots is ook aanwezig met een stand op het festival. Daarnaast presenteert Roots de film Running wild, Scandinavia over de beroemde natuurfotograaf Vincent Munier. Deze wordt vertoont op vrijdag 28 oktober om 19.30 uur en op zaterdag 29 oktober om 11.00 uur. Op vertoon van de Roots van oktober betaal je voor deze film slechts 6 euro.

Alle films worden vertoond in het Cinerama Film theater in Rotterdam. Meer info vind je hier.

amsterdam-wildlife-1200x525

Foto: een beeld uit Amsterdam Wildlife van Merel Westrik, te zien op 28 oktober om 20.30 uur
en 29 oktober om 12:00 uur.

Recente Editie

Meer Natuurfilm