Binnenkort start de nieuwe Roots Natuurfotowedstrijd 2019!

René Alblas

04-01-2019 00:00:00

Binnenkort gaat de belangrijkste natuurfotowedstrijd van Nederland en België weer van start: de Roots Natuurfotowedstrijd 2019! Iedereen kan meedoen want de deelname is gratis!

De Roots Natuurfotowedstrijd is al meer dan 15 jaar een groot succes. Er worden jaarlijks duizenden foto’s ingestuurd. De Roots Natuurfotowedstrijd is ook dé wedstrijd waar nieuwe talenten worden ontdekt. Bijna alle beroemde Nederlandse natuurfotografen hebben in het begin van hun carrière  een prijs gewonnen in deze wedstrijd! Bijvoorbeeld Jasper Doest, Leon Baas, Edwin Giesbers, Han Bouwmeester en Theo Bosboom. Dus meedoen aan deze wedstrijd kan je fotografie-carrière ook een leuke boost geven!

Hoofdprijs: de Nikon Z6!

Er zijn weer schitterende prijzen te winnen dit jaar. Zoals reischeques van 350 euro van Birdingbreaks en verrekijkers van Nikon ter waarde van 369 euro. En de hoofdprijs, daar wordt je wel even stil van, dat is de nieuwe spiegelloze camera van Nikon, de Z6. Een schitterende camera met een waarde van 2.899 euro!

En dit jaar gaan we zelfs twee fotografen blij maken met een hoofdprijs. Er zijn dus twee kansen om die fraaie Z6 van Nikon te winnen! Want naast de vakjurywedstrijd is er dit jaar ook een publieksjurywedstrijd.

Hoe werkt het?

Uit alle inzendingen kiest de redactie van Roots de 100 beste foto’s, verdeeld over zeven categorieën. Een vakjury, bestaande uit drie Rootsredacteuren en twee natuurfotografen (Mart Smit en David Pattyn) kiest daaruit 15 prijswinnaars. Voor het eerst worden de 100 beste foto’s nu óók voorgelegd aan het publiek. Iedereen kan een stem uitbrengen op één van deze 100 foto’s. Zowel de winnaar van de vakjurywedstrijd als de winnaar van de publiekswedstrijd krijgt de Z6 van Nikon!

Agenda en Exposities

Natuurlijk komen de 100 geselecteerde beelden ook weer in de Roots Natuuragenda 2020 te staan. De winnende foto’s van de vakjurywedstrijd worden vanaf september geëxposeerd in nationaal park De Hoge Veluwe, de winnende foto’s van de publieksverkiezing worden ook vanaf september in de Amsterdams Hortus Botanicus tentoongesteld!

Insturen kan vanaf 1 februari!

Enkele winnende foto’s van eerdere jaren:

Ronald Kamphuis, winnaar 2017

 

Tim van Dongen, winnaar 2018

 

Henk Laverman, categoriewinnaar 2018

Recente Editie


Meer Natuurfotowedstrijd 2019