Net niet bij de eindselectie van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019

René Alblas

17 May 2019 .

Bijna is het zover: volgende week krijgen de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019 persoonlijk bericht. Er zijn 108 foto’s uitgekozen door de jury, bestaande uit chefredacteur Caroline Vogel en fotografieredacteur René Alblas. Deze week tonen we nog 5 beelden die eindselectie net niet haalden.

Er waren maar liefst 6500 inzendingen voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Een record! Het was dan ook een flinke opgave om uit deze enorme reeks beelden (ongeveer) de 100 beste te halen. Het werden er uiteindelijk 108. De 108 gelukkige fotografen krijgen in de loop van volgende week bericht. En zij krijgen natuurlijk allemaal een plaatsje in de Roots Natuuragenda 2020.

108 foto’s

Deze 108 foto’s gaan ook door naar de publieksjury. Er kan vanaf 1 juni gestemd worden op deze 108 topfoto’s. Hou de site en social media van Roots in de gaten. Daarop leggen we tegen die tijd uit hoe het stemmen in zijn werk zal gaan. Onder de stemmers verloten we een Roots-boekenpakket ter waarde van 100 euro.

Deze 108 beste foto’s gaan ook door naar de vakjury. Hierin zitten naast de eerdergenoemde Caroline en René ook hoofdredacteur Fanny Glazenburg en de gelauterde natuurfotografen Mart Smit en David Pattyn. De vakjury kiest de 15 prijswinnaars. 7 Categoriewinnaars, 7 tweede prijzen en een hoofdprijs. De winnaars krijgen rond 1 augustus bericht. In het oktobernummer van Roots publiceren we deze 15 winnaars allemaal.

5 netnieters

Het zijn spannende tijden voor de inzenders van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Vandaag tonen we nog een keer foto’s die net de eindstreep niet haalden. Maar we zetten bij deze de “netnieters” toch even in het zonnetje.

Mooi lichtspel op deze foto van Alexandra Bijl

 

Mooie compositie, foto: Hendrik Karremans

 

Aandoenlijk dubbelportret gemaakt door Jessica Blokland

 

Actie! Foto; John Jorisa

 

Mooie diepte, foto: Marjo Steffen

Dit waren de 5 netnieters van twee weken geleden.

Dit waren de 5 netnieters van vorige week.

Wat waren ook alweer de prijzen die je kunt winnen in de Roots Natuurfotowedstrijd 2019? Kijk nog even hier.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotowedstrijd 2019