Roots Natuurfotowedstrijd 2019: Net niet bij de winnaars

René Alblas

10 May 2019 .

De inzendtermijn voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2019 sloot op 27 maart. Vervolgens is de jury, bestaande uit chefredacteur Caroline Vogel en fotografieredacteur René Alblas, aan de slag gegaan met de selectie. Wie zijn de winnaars, wie zijn de netnieters?

Er waren dit jaar maar liefst 6500 inzendingen. Dat is een record! Het was dan ook een flinke opgave om uit deze enorme reeks beelden (ongeveer) de 100 mooiste te halen. Dat zijn er uiteindelijk 108 geworden. De 108 gelukkige fotografen krijgen in de loop van mei bericht. En natuurlijk krijgen zij allemaal een plaatsje in de Roots Natuuragenda 2020.

108 foto’s

Dezelfde 108 foto’s gaan ook door naar de publieksjury. Vanaf 1 juni kan er gestemd worden op deze 108 topfoto’s. Hou de site en social media van Roots in de gaten. Daarop leggen we tegen die tijd uit hoe het stemmen in zijn werk gaat. Onder de stemmers verloten we een Roots-boekenpakket ter waarde van 100 euro.

Ten slotte gaan de 108 beste foto’s ook door naar de vakjury. Hierin zitten naast de eerdergenoemde Caroline en René ook hoofdredacteur Fanny Glazenburg en de gelauterde natuurfotografen Mart Smit en David Pattyn. De vakjury kiest de 15 prijswinnaars. 7 Categoriewinnaars, 7 tweede prijzen en een hoofdprijs. De winnaars krijgen rond 1 augustus bericht. In het oktobernummer van Roots publiceren we deze 15 winnaars allemaal.

5 netnieters

Het zijn spannende tijden voor de inzenders van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Vandaag lichten we alvast een tipje van de sluier op. Vorige week toonden we al 5 foto’s die net niet de eindselectie hebben gehaald. Ook de 5 foto’s die hieronder staan afgebeeld hebben nét niet de selectie van 108 gehaald. Maar we zetten bij deze de “netnieters” toch even in het zonnetje.

Ransuil. Foto: Susanne Vedder

 

Groot geaderd witje. Foto: Eric de Vroome

 

Grutto. Foto: Henk Laverman

 

Tulips under the storm. Foto: Costas Ganasos

 

Spiegelgras. Foto: Annie van Deursen

 

Dit waren de 5 netnieters van vorige week.

Wat waren ook alweer de prijzen die je kunt winnen in de Roots Natuurfotowedstrijd 2019? Kijk nog even hier.

Vrijdag 17 mei publiceren we nog 5 netnieters…


Meer Natuurfotowedstrijd 2019