(Bijna) alles over paddenstoelen

redactie

16 October 2011 .

Als in de herfst overal weer de meest wonderlijke zwammen uit de grond spuiten krijgen veel mesnen de behoefte om eens wat meer te weten te komen over al dat moois op de bosgrond. Er zijn natuurlijk al talloze boeken en boekjes waarin getracht wordt jou te vertellen welke soort je voor je neus hebt staan. Maar soms stellen dit soort gidsjes enigszins teleur als je na lang bladeren nog niet zeker weet welk soort je voor je hebt.

De Nederlandse Mycologische Vereniging – dé paddenstoelenclub van Nederland – heeft onlangs een nieuwe site gelanceerd. Zonder de intentie dat je nu voortaan elke soort direct op je computer kunt determineren geeft deze site wel heel veel boeiende achtergrondinformatie. Zoals ‘Waarom geven sommige paddenstoelen licht in het donker? En waarom eten Nederlanders minder vaak paddenstoelen dan andere Europeanen?’ Ook voor kinderen die een werkstuk over paddenstoelen willen maken is er veel info te vinden. Overigens zijn paddenstoelen niet alleen maar leuk en mooi (of lekker) maar soms ook een regelrechte bedreiging voor de balken in je huis.Wat te denken van bruinrotpaddenstoelen die volledige houtconstructies verteren?

De site heet www.allesoverpaddenstoelen.nl en is beslist een bezoekje waard.

Een goede basiskennis van paddenstoelen kan je zeker helpen om straks met meer succes in de paddenstoelengidsjes te zoeken!

 

Foto van de site, de geschubde inktzwam (Coprinus comatus) leeft van half verteerde resten in de bodem.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws