Nu te fotograferen: kolganzen In Nederland overwinteren zo’n 900.000 kolganzen, komend uit Siberië. Waar vind je ze en hoe fotografeer je ze?
Huismus: ken je deze 5 weetjes al? 2024 is uitgeroepen tot het Jaar van de Huismus. Daarom heeft Roots 5 verrassende weetjes op een rij gezet over deze bekende tuinvogel.
Mezenkast schoonmaken Het is nu de beste tijd om de mezenkast in de tuin schoon te maken. Lees hier waarom en hoe je dat het beste kunt doen...
Eerste hulp bij gevonden zeepaardjes 's Winters spoelen steeds vaker zeepaardjes aan op de Nederlandse stranden - dode én nog levende. Zo help je een gevonden zeepaardje.
De kwestie: wat doen we met de kerstboom deze kerst? Elke kerst worden in Nederland zo’n drie miljoen kerstbomen gekocht, die na een paar weken weer worden weggegooid en vernietigd. Is dat niet zonde en slecht voor het milieu? Is een kunstboom misschien beter, of een herplantbare kerstboom?
Roepende bosuilen Einde herfst, begin winter is dé tijd om roepende bosuilen te horen. Ze zetten nu hun territorium uit. Vooral gedurende koude heldere nachten maak je een goede kans dit onheilspellende geluid te horen.
Filmpje: jonge koekoek heeft honger Deze jonge koekoek die rustig wat rupsjes eet, is het Natuurshot van Week.
Zo vangt een zeearend een vis Deze prachtige foto van een zeearend die een vis vangt, is de nieuwe Roots Foto van de Week. De fotograaf is Catherine De Decker.
Waarom is vogelpoep meestal wit? Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: waarom is vogelpoep meestal wit?