Dutch Birding Vogelweekend

Paul Bohre

06-10-2018 00:00:00

Van 12 tot en met 15 oktober 2018 vind het jaarlijkse Dutch Birding Vogelweekend plaats op Texel. Iedere vogelaar is welkom om mee te doen. Dus ook niet-leden.

 

Van vrijdag 12 oktober tot en met maandag 15 oktober 2018 wordt (alweer het 33e) Dutch Birding-vogelweekend georganiseerd. De organisatie is in handen van het Vogelinformatiecentrum Texel en de Dutch Birding Association. Doel is om met veel vogelaars in het veld zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. ’s Avonds worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp lezingen over vogels georganiseerd.

Dutch Birding vogelweekend

Vooral rond de vuurtoren is het spannend vogelen. Foto Vogelinformatiecentrum Texel

 

Kijker service

Overdag is het Vogelinformatiecentrum Texel (in De Cocksdorp) de uitvalsbasis. Hier kun je even bijkomen en  waarnemingen uitwisselen met altijd wel aanwezige medevogelaars. Op een bord worden alle waarnemingen genoteerd. Het hele weekend is Swarovski Optik in het Vogelinformatiecentrum aanwezig voor service, schoonmaken van uw kijker of telescoop. Uiteraard kun je alle nieuwe modellen uit proberen.

Dutch Birding vogelweekend

De blauwstaart is de wensvogel voor alle vogelaars. Foto Vogelinformatiecentrum Texel

 

Dutch Birding Vogelweekend

Het staat iedereen met een vogelpassie vrij om mee te doen met het Dutch Birding vogelweekend. Je moet dan wel zelf zorgen voor vervoer en accommodatie. Opgeven voor (bus-)excursie kan via onderstaande link. Voor de lezingen is opgeven niet nodig, de toegang is iedere avond gratis.

 

Klik hier voor meer informatie en het opgeven voor een van de excursies gedurende het weekend.

 


Meer Nieuws