Natuurshot: ‘heidelibel voert een goed gesprek’

Daniël Mulder

10 January 2023 .

heidelibel op tak

Roots publiceert iedere dinsdag een leuk dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week is gefilmd door Geke Kolkman.

“Dit filmpje genaamd ‘Goed gesprek met een heidelibel’ heb ik afgelopen zomer gemaakt in de Weerribben”, aldus Geke Kolkman. “De libel was helemaal niet onder de indruk van mijn aanwezigheid en het leek erop dat hij een goed gesprek aanging …” Inderdaad lijkt de libel eerst te wenken met de kop om vervolgens wat te vertellen.

Stuur ook je dierenfilmpje in

Heb je weleens een leuk of mooi dierenfilmpje gemaakt van bijvoorbeeld een uil in de boom, een egel die scharrelt in je tuin of een prachtige vlinder op een bloem, stuur die dan naar de redactie van Roots. Leuk, verrassend, vertederend, verbazingwekkend of informatief, het maakt niet uit, Roots wil vooral graag laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is in Nederland.

Insturen is eenvoudig. Lees hier hoe dat gaat.

Meer over libellen

  • Het Woldlakebos, onderdeel van het nationale park Weerribben-Wieden, is een uniek moerasbos. Hier leven enorme aantallen libellen, waaronder de zeldzame Kempense heidelibel. Ontdek zelf hoe natuurrijk dit gebied is met het 5 km tellende natuurommetje van Roots.
  • Je kunt een libel filmen, maar fotograferen kan natuurlijk ook. Edwin Giesbers legt uit hoe je dat doet.
  • Libellen in de winter? Ja hoor, dat kan…

Foto bovenaan: uitsnede uit video van Geke KolkmanMeer Natuurshot van de week