Herfstwandelen langs herfstbloemen

redactie

28 September 2011 .

Paddenstoelen in de polder? Zeker! Het Voorsterbos in de Noordoostpolder is een absolute hotspot. Roots gaat op pad met mycoloog Piet Bremer en komt maar stap voor stap vooruit.

Je hoeft in het Voorsterbos, vooral in het gedeelte van het Waterloopbos, niet te zoeken naar paddenstoelen, het stikt ervan. Meer dan 370 soorten vind je er. Overal langs het pad en in de greppeltjes groeien bundels witte, puntige zwammetjes, groepen grote, lichtbruine hoedpaddenstoelen en slanke, parelwitte boomzwammen.

 

Paddenstoelenkenner Piet Bremer wijst wandelend om zich heen en benoemt nevelzwam, bundelmycena, melksteelmycena, kastanjebruine parasolzwam en parelstuifzwam. Een paar meter verder staat een gewoon donsvoetje, een zwart-witte veldridderzwam en een narcisridderzwam. “Er staat genoeg moois”, zegt Bremer. “Als er zo veel paddenstoelen zijn en je gaat er goed naar kijken, kom je nauwelijks een stap vooruit.”

 

Roots bedacht een mooie wandelroute langs de herfstbloemen van het Voorsterbos. De wandeling biedt drie verschillende afstanden, die te combineren zijn tot een lange route. De wandelroute is gedrukt op extra dik en luxe papier en is eenvoudig uit Roots te scheuren.

 

(Foto: Niels Kooyman)

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws