Kom naar het Roots Vogelfestival in de Biesbosch!

Paul Bohre

17 July 2019 .

White-tailed Eagle (Haliaeetus albicilla

Zaterdag 14 september 2019

Thema: magnifieke zwevers: arenden, ooievaars, albatrossen

 

Op zaterdag 14 september organiseert Roots in samenwerking met Staatsbosbeheer in de Biesbosch een vogelfestival. Zie de vis- en magnifieke zeearend overzeilen! Je kunt de vogelrijke Biesbosch ontdekken via excursies, vaartochten en met een elektrische trein. Ook kun je mee met superinteressante workshops fotografie, vogels tekenen en digiscopen. Voor kids is er een speciale excursie vogels kijken.

 

Wie voor het eerst vanuit Werkendam over de Bandijk naar het Biesbosch MuseumEiland rijdt, de plek waar het vogelfestival plaatsvindt, kijkt zijn ogen uit. In plaats van de oude polders ligt hier een nieuw, uitgestrekt waterrijk gebied. Met eilanden, koniks, waterbuffels en zilverreigers… Vanaf nieuwe uitkijkpunten zie je duizenden vogels. De nieuwe Noordwaard is één grote vogelboulevard! Mede daarom organiseert Roots in samenwerking met Staatsbosbeheer op zaterdag 14 september 2019 hier een vogelfestival.

Koop hier je festival ticket

Kom naar het Roots Vogelfestival in de Biesbosch

Kijk letterlijk in de ogen van de magnifieke zeearend tijdens een van de vaartochten. Foto Jacques van der Neut

 

PROGAMMA

VIS- EN ZEEAREND VAARTOCHTEN

Op zaterdag 14 september varen er twee boten vanaf het Museumeiland de Biesbosch in. Vanaf het dek maak je een grote kans om de zeearend en meerdere visarenden te zien rondvliegen. De tochten worden gegidst door boswachters van Staatsbosbeheer. Boek snel, want vol is vol!

Koop hier je ticket voor de vaartocht

Kom naar het Roots Vogelfestival

Juist in september zijn in de Biesbosch veel lepelaars te zien voordat ze op trek gaan. Foto Jacques van der Neut

 

VOGELEXCURSIES

Ieder uur starten vogelexcursies vanaf het Museumeiland. Deze rondwandeling duurt circa 1,5 uur. Soorten waarop je een grote kans maakt om ze te zien en horen zijn bergeend, Cetti’s zanger, grote zilverreiger en visarend. De excursie worden geleid door wereldvogelaar Arjan Dwarshuis, Vogelmagazine samensteller Paul Böhre en reisleiders van BirdingBreaks. Deskundige kenners van waarneming.nl op zoek naar zoveel mogelijk soorten: van kevers tot vogels. Wie zelf geen verrekijker heeft, kan er gratis een lenen bij de startplek.

Koop hier de tickets voor de excursies

 

ELEKTRISCHE TREIN

Rijtoer van circa 1,5 uur door de Noordwaard met een elektrische trein. Je stapt op diverse plekken uit om vogels te kijken. Je maakt hier kans op grote en kleine zilverreiger, lepelaar, krakeend, oeverloper, bruine kiekendief, visarend en watersnip. De rit wordt gegidst door een boswachter van Staatsbosbeheer.

Koop hier de tickets voor de elektrische trein

 

INTERESSANTE WORKSHOPS

Je kunt je opgeven voor een workshops vogelfotografie met roofvogelspecialist Steven Ruiter, digiscopen door je telefoon en verrekijker/telescoop met Swarovski, vogels illustreren in het veld met Joris De Raedt, illustrator van het Roots boek Roofvogels en uilen van Noordwest-Europa. En er is een (gratis) workshop voor kids onder leiding van niemand minder dan Camilla Dreef, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland en bekend van het tv-programma Binnenste Buiten.

Klik hier voor tickets voor de diverse workshops

 

LEUKE LEZINGEN

Om het half uur start een lezing in de filmzaal van het MuseumEiland. Thema is: magnifieke zwevers. Je kunt hier genieten van spectaculaire lezingen over onder andere de arenden in de Biesbosch, overtrekkende ooievaars, albatrossen met een spanwijdte tot wel 3,50 meter en de adembenemende avonturen van wereldvogelaar Arjan Dwarshuis.

Klik hier voor het programma ven de lezingen

Kom naar het Roots Vogelfestival in de Biesbosch

Alle excursies, workshops en vaartochten vertrekken vanaf het Biesbosch MuseumEiland Foto Jacques van der Neut

 

ZO KOM JE ER

Alle activiteiten vinden plaats op en rond het Biesbosch MuseumEiland. Neem op de A27 afslag 23 naar Werkendam. Volg deze weg richting Werkendam. Aan het einde van de Dijkgraaf Den Dekkerweg T-splitsing naar links. Volg vanaf hier de borden richting Biesbosch MuseumEiland. Je volgt eerst de Bandijk, later linksaf de Hilweg. Parkeren tegenover Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, Werkendam Info: biesboschmuseumeiland.nl.

 

KOM NAAR HET ROOTS VOGELFESTIVAL IN DE BIESBOSCH

Het festivalticket is inclusief museumbezoek, markt met diverse stands, lezingen en wandelroutes. Roots Vogelmagazine organiseert het vogelfestival in samenwerking met Staatsbosbeheer. Boek snel, want vol is vol! Koop je festivalticket en reserveer tickets voor de activiteiten en workshops via de knoppen hieronder.

 

Klik hier alle informatie over het Roots Vogelfestival

 

De foto van de zeearend in de kop is van Steven Ruiter, bij wie je de workshop Vogels fotograferen kunt volgen.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws