Nu verkrijgbaar: Roots februari

Marloes Blom

19 January 2024 .

Roots februari

We zijn alweer een eind op weg in januari, tijd voor een nieuwe Roots! In Roots februari onder meer alles over de boomklever, en: ken jij de ezo vliegende eekhoorn al? Verder beginnen we vanaf deze editie met een nieuwe serie: biomimicry, oftewel leren van de natuur. Wandelen doen we op een Overijssels landgoed en bij buitenplaats Beeckestijn. Verder delen we onder meer imposante lezersfoto’s van roofvogels. Drie onderwerpen uitgelicht!

De boomklever: kleurrijke veelfluiter

De oogstrelende boomklever is vooral in deze tijd van het jaar luidruchtig en dus aanwezig. Redacteur Paul Böhre bespreekt de vogel deze maand in de Roots-podcast Notenkrakers en vertelt hier over de vogel die al lang geleden een plekje in zijn hart veroverde.

In Roots februari én in de nieuwe Roots padcast Notenkrakers: alles over de boomklever. Foto: Getty Images

Lezersfoto’s: roofvogels

Elke maand ontvangen we voor onze wedstrijd Foto van de Maand via rootsmagazine.nl de meest schitterende foto’s van lezers. Deze maand met het thema ‘roofvogels’. Roots selecteerde 9 eervolle vermeldingen én koos de winnaar.

Het licht is prachtig. De beeldopbouw is vergelijkbaar met die van de jonge havik hiernaast: de vogel komt precies tot aan de helft van de breedte en beslaat ongeveer driekwart van de hoogte. Foto: Wil de Veer

Roots-wandeling met routekaart: op de rand van Twente en Salland

Een bultje heet in Overijssel meestal een belt, maar een flinke pukkel noemen ze hier met enige overmoed een berg. Rondom Markelo liggen een paar prachtige exemplaren. Je verkent ze tijdens deze wandeling die grotendeels over het indrukwekkende landgoed Weldam loopt.

Markelose bulten
Deze Roots wandeling loopt grotendeels over het indrukwekkende landgoed Weldam. Foto: Ernst Kremers

Foto bovenaan: Vivianne Molenaar-Seinen

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws