Roots Foto van de Maand maart: 5 handige tips

René Alblas

06-03-2017 00:00:00

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand maart? Het thema deze maand is “Grote grazers”. Je kunt inzenden tot en met 26 maart. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

– Het is niet moeilijk om grote grazers, zoals konikpaarden of heckrunderen, op ooghoogte te fotograferen. Dat kan prachtige, aansprekende beelden opleveren.

– Het kan nog spannender worden als je een lager standpunt kiest (vlak boven de grond) dan worden veel grote grazers pas echt imposant!

– Probeer te voorkomen dat het een “boerderijfoto” wordt. Toon in je foto ook de natuur die onderhouden wordt door de grote grazer(s). Kijk of je een grote grazer zo kunt fotograferen alsof je een leeuw in Afrika fotografeert.

– Ga voorzichtig om met grote grazers. Houd minimaal 25 meter afstand en voer de dieren absoluut niet. Van voeren kunnen ze opdringerig gedrag gaan vertonen.

– Een standaardlens is prima om de grazer in zijn ‘werkomgeving’ te fotograferen. Als je wat toch meer wilt inzoomen is een telelens van 200 of 300 mm aan te raden. Zo kun je ook mooie kopstudies maken.

Foto: Fred Tak

Recente Editie

Aanbieding!

Roots het magazine dat je midden in de natuur brengt

Meer Nieuws