Paddenstoelentijd: wandel mee met een gids

Daniël Mulder

28 September 2021 .

paddenstoelen

De paddenstoelentijd begint weer. Bij Staatsbosbeheer kun je in oktober overal in het land mee met een gids die je alles vertelt over paddenstoelen die je onderweg ziet. En neem je camera mee, want het thema voor onze wedstrijd Foto van de maand is ‘kleurige zwammen’.

In oktober biedt Staatsbosbeheer diverse paddenstoelenexcursies aan. Kom op vrijdag 8 oktober bijvoorbeeld naar ‘De dag van de paddenstoel’ in de Schoorlse Duinen. De hele dag staat in het teken van dit symbool van de herfst. Of kom bijvoorbeeld op zondag 17 oktober naar het bos van Schouwen-Duiveland aan de kust. Hier vind je paddenstoelen in allerlei verschillende soorten, kleuren en vormen. Het complete overzicht met paddenstoelen-excursies staat op de website van Staatsbosbeheer.

paddenstoelen

Foto: Daniël Mulder

Kleurrijke foto’s van paddenstoelen

Neem tijdens zo’n Staatsbosbeheer-excursie ook zeker je camera mee om mooie foto’s te maken. Stuur je beste foto’s in voor onze wedstrijd Foto van de maand. Het thema voor oktober is namelijk ‘kleurige zwammen’. Tips en trucs voor nog betere foto’s vind je in deze online masterclass van topfotograaf Edwin Giesbers. En wil je een beetje voorbereid op pad gaan? Deze 7 paddenstoelen vergeet je niet snel.

Nu verkrijgbaar: Roots van oktober 2021

In het nieuwe oktobernummer van Roots vind je nog meer herfstinspiratie. Bestel het nummer snel en makkelijk via onze webshop. Vermeld ‘GRATIS’ bij de kortingscode en je krijgt het nummer zonder verzendkosten (binnen Nederland) thuisgestuurd.”

Foto bovenaan: Edwin Giesbers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Paddenstoelen