Podcast Notenkrakers: de roodborst zingt als een watervalletje

Daniël Mulder

29 augustus 2020 .

roodborst

In de Roots-podcast Notenkrakers luisteren we naar de zang van de roodborst, een van de meest geliefde tuinvogels. Verder: heel even zat er een zeer zeldzame steppeplevier in Zeeland en de Vogelvraag is deze keer: welke vogels komen het meest voor in Nederland? Dit en meer hoor je in Notenkrakers.

Waarom de roodborst geen oranjeborst heet? Dat vertelt Roots-redacteur Paul Böhre in de deze aflevering van Notenkrakers. Foto: iStock

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de roodborst. In september en oktober worden ze weer talrijker in de tuin en dan hoor je ze zingen. Zo klinken ze, hoor jij er een watervalletje in?

Schilderachtige ortolaan

En verder in deze aflevering: de geluiden in deze podcast zijn opgenomen door Henk Meeuwsen. Hij vertelt over de roodborst terwijl we schuilen in de auto voor de regen. Ook vliegen we in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws met Timo Roeke van waarneming.nl. Hij vertelt dat er heel even een steppeplevier is gezien in Zeeland, een zeldzame waarneming. Verder gaat het over de ortoloaan en we beantwoorden de leukste vogelvragen van luisteraars. Deze keer: welke broedvogels komen het meest voor in Nederland?

Luister naar Notenkrakers

Wil je ook de zang van de roodborst leren herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via Juke of via Spotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Eerdere afleveringen

Foto header: iStock
Geluid: Henk Meeuwsen


Meer Podcast