Geluid regenwulp: ‘Bie-bie-bie-bie-bie’ klinkt het hoog in de lucht

Daniël Mulder

18 August 2021 .

De najaarstrek is begonnen. Met name langs de kust kun je nu regenwulpen horen. Je hoort ze vaak eerder dan je ze ziet, dus het loont de moeite om het geluid van de regenwulp op te slaan in je geheugen. Luister naar deze podcast van Roots en je weet waar je op moet letten om de regenwulp te herkennen.

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks ontrafelen we in deze podcast het geluid van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de regenwulp, die in augustus over Nederland trekt richting warmere oorden.

Nachtzwaluw en grote stern

In deze Roots-podcast (augustus 2021) vertelt Timo Roeke van Waarneming.nl  dat hij deze zomer heeft genoten van de grote stern. En redacteur Paul Böhre vertelt over zijn vogelmoment deze zomer: het zien van de nachtzwaluw. Verder in deze aflevering: de dwergaalscholver zit in Nederland en welke vogel heeft eigenlijk de grootste spanwijdte ter wereld? En Henk Meeuwsen vertelt een mooie anekdote over het geluid van de regenwulp.

regenwulp
Herkenningstip: bij de regenwulp is de snavel alleen aan het uiteinde gebogen. Foto: iStock

Geluid regenwulp: je hoort het in Notenkrakers

Wil je ook de roep van de regenwulp herkennen? Na het luisteren van deze podcast lukt dat beslist. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via SpringcastSpotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan dit artikel van Roots.

regenwulp in het gras
Regenwulp in het gras. Foto: Niels Kooyman

Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder

Foto bovenaan: Lida Hellingman-Soeting

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast