Roots Natuurpodcast: over wolvendrollen en pootafdrukken

Daniël Mulder

25 August 2019 .

Wolf stalking in the forest

De derde aflevering van de Roots Natuurpodcast ‘Het Jaar van de Wolf’ is nu te luisteren. Dierspoorspecialist Jeroen Kloppenburg van Weylin Tracking vertelt aan redacteur Daniël Mulder hoe je pootafdrukken en drollen van wolven herkent.

Het Jaar van de Wolf is een serie in natuurmagazine Roots. Daarvoor gaat Roots-redacteur Daniël Mulder in gesprek met mensen die zich bezighouden met wolven. Want de wolf loopt nu rond in Nederland, maar wie is de wolf eigenlijk? En hoe om te gaan met dit mysterieuze roofdier?

Nieuwe aflevering

In aflevering 3 van deze podcast vertelt dierspoorkenner Jeroen Kloppenburg bijvoorbeeld dat een wolf een heel herkenbaar loopspoor heeft. Kloppenburg: “Honden rennen rond, springen van links naar rechts, maar een wolf verspilt geen energie, dat kan die zich niet permitteren. Vind je een recht drafspoor van minimaal honderd meter lang, dan kun je aan de wolf gaan denken.” Ook opvallend, wolven gebruiken dezelfde paden als mensen. Kloppenburg: “Ze lopen niet kriskras door de bossen.”

Ook heeft de dierspoorkenner een wolvendrol in zijn tas zitten. Wil je weten waarom? Luister dan hieronder naar de podcast. Liever luisteren via je telefoon? Dat kan via de gratis app PodBean (even downloaden en zoek dan op Roots Natuurpodcast).

Meer luisteren?

Hier vind je alle afleveringen op een rij…

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast