Roots podcast: hoe houd je een wolf uit een weiland met schapen?

Daniël Mulder

27 September 2019 .

podcast

All-focus

De vierde aflevering van de Roots podcast ‘Het Jaar van de Wolf’ is nu te luisteren.  Jeannet Hulshof, voorzitter van Wolf-Fencing Nederland, vertelt hoe je een wolf uit een weiland met schapen houdt.

Het Jaar van de Wolf is een serie in natuurmagazine Roots. Daarvoor gaat Roots-redacteur Daniël Mulder in gesprek met mensen die zich bezighouden met wolven. Want de wolf loopt nu rond in Nederland, maar wie is de wolf eigenlijk? En hoe om te gaan met dit mysterieuze roofdier?

Nieuwe aflevering

In aflevering 4 van deze podcast gaat Roots-redacteur Daniël Mulder op pad met Jeannet Hulshof, die voorzitter is van Wolf-Fencing Nederland. Hulshof plaatst sinds 1,5 jaar, samen met een groep vrijwilligers, wolfwerende hekken rond weilanden waarin schapen grazen of andere dieren staan. Acht hebben ze er inmiddels geplaatst.

“Die hekken worden in Zweden al meer dan vijftien jaar gebruikt en ze werken prima. Daar is nog nooit een wolf doorheen, onderdoor of overheen gekomen.” Het Wolf-Fencing-idee is eenvoudig, en daarom ook zo goed. Hulshof: “De eigenaar van het weiland betaalt het materiaal, wij plaatsen het kosteloos.”

Bij een wolvenhek denk je al snel aan een hoge constructie van gaaswerk, maar dit hek wat op de Veluwe is geplaatst valt nauwelijks op. Springen ze daar niet makkelijk overheen? Luister voor het antwoord hieronder naar de podcast. Liever luisteren via je telefoon? Dat kan via de gratis app PodBean (even downloaden en zoek dan op Roots Natuurpodcast).

Meer luisteren?

Hier vind je alle afleveringen op een rij…

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast