Roots podcast: hoe verzorg je wolven in een dierentuin?

Daniël Mulder

22 October 2019 .

De vijfde aflevering van de Roots podcast ‘Het Jaar van de Wolf’ is nu te luisteren. Marc Belt, roofdierverzorger bij DierenPark Amersfoort, vertelt hoe je een wolf verzorgt.

Het Jaar van de Wolf is een serie in natuurmagazine Roots. Daarvoor gaat Roots-redacteur Daniël Mulder in gesprek met mensen die zich bezighouden met wolven. Want de wolf loopt nu rond in Nederland, maar wie is de wolf eigenlijk? En hoe om te gaan met dit mysterieuze roofdier?

Roots podcast

Foto: DierenPark Amersfoort

Nieuwe aflevering: wolven verzorgen

In aflevering 5 van deze podcast gaat Roots-redacteur Daniël Mulder op pad met Marc Belt, die werkt als roofdierverzorger bij DierenPark Amersfoort. Hij legt uit hoe je een wolf verzorgt.

Het weelderige wolvenverblijf in Amersfoort valt onder het Woud. Behalve wolven leven in dit deel ook dassen, eikelmuizen en rugstreeppadden”, vertelt Belt met een lach. Het wolvenverblijf bestaat uit een groot bosrijk gebied met een heuvel, kuilen, water en holen.

Roots podcast

Foto: Daniël Mulder

Een koppel zit er en ze heten Leik en Valtra. Belt: “Deze zomer kregen ze pups, vier stuks.” In mensentaal: twee jongens, twee meisjes. Zes wolven dus. Per dag gaat één verzorger naar de wolven toe en we blijven er niet langer dan nodig, hooguit tien minuten tot een kwartier. In tegenstelling tot de hyena’s, tijgers en leeuwen in het park zijn het schichtige dieren. Ze gaan liever weg van de mens dan dat ze naar je toe komen.”

Nog altijd verbaast Belt zich over 1 ding bij het verzorgen van wolven. Wil je weten wat dat is? Luister voor het antwoord hieronder naar de podcast. Liever luisteren via je telefoon? Dat kan via de gratis app PodBean (even downloaden en zoek dan op Roots Natuurpodcast).

 

Roots podcast: meer luisteren?

Hier vind je alle afleveringen op een rij.

 

Foto header: DierenPark Amersfoort

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast