De zanglijster zingt altijd, zelfs als het regent

Daniël Mulder

11 February 2024 .

zanglijster

Wat een meesterzanger is de zanglijster. Ruim voordat de zon opkomt, begint hij te zingen en dat kan doorgaan tot laat in de avond. En het leukste is misschien wel dit: bij regenachtig weer (zie dit filmpje) gaat hij met nog meer lust zingen. Samen met de nachtegaal en de merel is hij een van de drie topzangers van de vogelwereld. Alles over de zanglijster in onze podcast Notenkrakers.

De kenmerken van een zanglijster: bovenzijde egaal bruin, borst en flank geelbruin met opvallende pijlpuntvlekken. Foto: Ria Mondelaars-Lips

Wil je graag meer weten over vogels en de geluiden die ze maken? Luister dan naar de Roots-podcast Notenkrakers. Maandelijks luisteren we in deze podcast naar de zang van één vogel, die je op dat moment buiten kunt horen. In deze aflevering: de zanglijster.

Groen vogelen

Verder in deze podcast (opname februari 2023): Timo Roeke van Vogelbescherming Nederland vertelt over de Pacifische waterpieper en over zijn missie: ‘groen vogelen’. Het gaat over nieuwe vogelboeken en het vogelkijkgebied van de maand is het Landje van Geijsel. Paul Böhre legt uit waarom en wat je daar allemaal kunt zien. Henk Meeuwsen vertelt over zijn herinnering aan de zanglijster en in de Vogelvraag: waarom wordt een groenling een ‘angry bird’ genoemd?

Luister naar de zanglijster in Notenkrakers

Wil je weten hoe de zanglijster klinkt? Luister dan naar onze podcast. Je kunt de podcast Notenkrakers hieronder luisteren via SpringcastSpotify of iTunes. Wil je eerst weten wat een podcast precies is en hoe het werkt? Lees dan eerst dit artikel van Roots.

Meer interessante vogelberichten

  • Ook volop te horen in februari: de boomklever.
  • De goudvink is een ultieme verrassing…
  • Alle afleveringen van de podcast Notenkrakers vind je hieronder:

Foto bovenaan: Bert van Elten

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Podcast