ROOTS Vogelsafari op Texel

Paul Bohre

13 February 2020 .

Het laatste weekend van april staat garant voor het zien van veel vogelsoorten op Texel. De blauwborst zingt dan uit volle borst, de eerste nachtegalen komen binnen, visarenden trekken over. Zin in een driedaagse Roots vogelsafari op Texel met Klaas de Jong en Vogelmagazine-redacteur Paul Böhre? Dit duo laat je de mooiste vogels van Texel zien.

 

In de afgelopen jaren organiseerden Klaas de Jong (bekend van de tv-serie ‘In de ban van de condor’) en Paul Böhre al eerder vogelsafari’s op Texel. En deze weekenden bleken een groot succes. De deelnemers zien dan maar liefst 100 of meer vogelsoorten. 20 procent van alles vogelsoorten, ooit in Nederland gezien. Ze geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Elke dag is weer anders en spannend dankzij de twee ervaren vogelgidsen ontgaat je niets.

Roots vogelsafari op Texel

Op de kop van het eiland Texel, rond de vuurtoren, maak je veel kans op trekvogels waaronder soms hele zeldzame. Foto Cecile Bleijs

 

Het programma in het kort

Deelnemers nemen de boot van 10.30 uur vanuit Den Helder. Paul Böhre en Klaas de Jong vangen je op, op de parkeerplaats rechts van de boot. Afhankelijk van het tij bezoeken we de Mokbaai en wandelen daarna langs de Horsmeertjes. Hier gaan we onder andere op zoek naar de zingende blauwborst. Daarna wordt de oostkant van Texel afgezocht, met enkele stops onderweg waarbij je kans maakt op veel soorten ganzen, roofvogels en steltlopers. We dineren en overnachten dit weekend in hotel Prins Hendrik.

Roots vogelsafari op Texel

Vooral langs de Horsmeertjes op de zuidpunt van het eiland maak je kans op de blauwborst. Foto Klaas de Jong

Zaterdag

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel) rond de vuurtoren. Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Daarna wandelen we door de Slufter of een ander mooi natuurgebied op het eiland. Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Bezoek aan Utopia en de Schorren.

Zondag

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel). Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Bezoek aan vogelparadijs polder Waal & Burg, Westerduinen en de Dennen (het Texelse bos). Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Wandeling over de zuidpunt, langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Boot terug aan het eind van de middag.

 

Het programma kan worden aangepast onder invloed van het getij en waarnemingen van vogels.

 

Roots Vogelsafari op Texel

Deze weekenden worden georganiseerd in samenwerking met BirdingBreaks, een organisatie met meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van vogel- , natuur- en fotoreizen en expeditiecruises.

Data: 24-26 april en 25-27 september 2020.

Prijs: vanaf € 425 per persoon.

Inbegrepen: overtocht (zonder auto), twee overnachtingen, alle maaltijden vanaf lunch vrijdag tot en met de lunch zondagmiddag, professionele begeleiding op gebied van vogelherkenning, gebruik van telescoop van de reisleiders.

Info en reserveren: Roots april vogelsafari Texel. (nog 4 plekken beschikbaar!)

Ook tijdens de najaarstrek gaan we naar Texel. Info en reserveren: Roots september vogelsafari Texel.

Verslag van een succesvolle zoektocht naar de blauwborst op Texel.

Vind je vogels kijken leuk en ken je het Roots Vogelmagazine nog niet, bestel dan een van de laatste nummers.

Kijk voor meer info over Texel op Wikipedia.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Reizen