Nieuw: Roots Vogelmagazine najaarsnummer

Paul Bohre

19 August 2021 .

Close up of a male common eider (Somateria mollissima), Norway.

Het nieuwste Roots Vogelmagazine najaarsnummer is verschenen, alweer de elfde editie! Met super interessante artikelen, voor zowel de beginnende als gevorderde vogelaar. Een korte impressie van de inhoud.

 

Ode aan de meerkoet

De meerkoet lijkt wellicht soms een saaie vogel, maar niets is minder waar. Journalist Monica Wesseling schrijft er een prachtig verhaal over. Het is eigenlijk een rotzak, zeker een vechtersbaas en jongen doder. Er wie dacht dat ze jaarrond in de gracht blijven hangen, niets is minder waar. Sommige trekken zelfs in de winter naar Spanje en Portugal. De Oost-Europese vogels overwinteren hier.

Roots Vogelmagazine najaarsnummer

De kwelders van de Mokbaai herbergen altijd heel veel vogels, zeker in de trektijd duizenden steltlopers en lepelaars. Foto Paul Bohre

 

Vogelhotspots Texel-Zuid

Wie er wel eens tegenop ziet zoveel geld voor de boot naar Texel te moeten betalen als je met de auto oversteekt? Vanaf de boot kun je een prachtige wandeling maken waarbij de tien vogelhotspots binnen bereik hebt. Allemaal te vinden rond de Mokbaai, links van de boot. Een fantastische route voert je langs prachtige begroeide duinvalleien, kwelders en diverse uitkijkpunten. Met een beetje mazzel kom je met over de 70 soorten weer terug op de boot.

Roots Vogelmagazine najaarsnummer

Jagende zeearend, anno 2021 een steeds gewoner beeld in veel natuurgebieden in Nederland. Foto Martijn de Jong

 

Vijftien jaar zeearenden in Nederland

Nienke Beintema schreef een prachtige monografie over de zeearend in Nederland. Sinds 2006 broedt deze reuzenvogel in steeds meer gebieden. Ze brachten in totaal al meer dan 120 jongen groot. Wie had dat begin deze eeuw durven denken? Nienke ging op pad met onderzoekers, boswachter en fotografen om er achter te komen hoe dit zo tot stand is gekomen. En hoe het in de toekomst verder zal gaan met de vliegende deur.

Nieuw: Roots Vogelmagazine najaarsnummer

Lepelaar Sinagote wordt voorzien van een zender waarmee ze nu al jaren kan worden gevolgd. Foto Tim van der Meer

 

Waar gaat dit Vogelmagazine nog meer over:

– Gekomen om te blijven: exoten gedijen in Nederland

– Lepelaars in volle vlucht gevolgd. Hoe zenders alles vertellen over hun dag- en nachtritme.

– Interview met vijf ‘herintredende’ vogelaars

– De beste warmtebeeldkijkers van dit moment

– De nieuwste vogelboeken en gadgets

– Agenda met vogel-uitjes

En natuurlijk weer de fantastisch leuke columns van Biesbosch boswachter Thomas van de Es, vogelsafari specialist Klaas de Jong, journalist en vogelaar Saskia van Loenen en geluidenman Henk Meeuwsen.

En vol trots kondigen wij ons nieuwe vogelboek over tuinvogels aan, vol illustraties van vogelkunstenaar Erik van Ommen en teksten van Roots Vogelmagazine Paul Böhre.

 

Nieuw: Roots Vogelmagazine najaarsnummer

Het nummer is vanaf nu te bestellen, en tijdelijk betaal je bij bezorging binnen Nederland geen verzendkosten als je GRATIS vermeld bij de kortingscode.

Prijs € 5,25

 

Zin in weekend vogels kijken met Roots op Texel of Vlieland?

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws