Roots Vogelsafari’s 2021 op Texel en Vlieland

Paul Bohre

08-07-2021 00:00:00

Vind je vogels kijken leuk en heb je zin om een keer mee te gaan met de Roots vogelsafari’s op Texel of Vlieland? Klaas de Jong en Roots Vogelmagazine-redacteur Paul Böhre laten je daar komend najaar de mooiste vogels zien. Voor beginners en gevorderden.

In de afgelopen jaren organiseerden Klaas de Jong (bekend van de tv-serie In de ban van de condor) en Paul Böhre al eerder vogelsafari’s op Texel. En deze weekenden bleken een groot succes. Deelnemers zagen maar liefst honderd of meer soorten waaronder bladkoning, roze spreeuw en vuurgoudhaan. Tijdens deze safari’s draait het om improvisatie en avontuur, met als doel zo veel mogelijk – liefst ook zeldzame – soorten in de kijker te krijgen. Elke dag is weer anders en spannend en dankzij de twee ervaren vogelgidsen ontgaat je niets.

 

Roots Vogelsafari's op Texel en Vlieland

De goudhaan – met 8,5 cm het kleinste vogeltje van Europa – gaan we zeker zien en horen. Foto Paul Bohre

Texel

Deelnemers nemen op vrijdag de boot van Den Helder. Paul Böhre en Klaas de Jong vangen je op en afhankelijk van het tij bezoeken we de Mokbaai en wandelen we daarna langs de Horsmeertjes. Daarna wordt de oostkant van Texel afgezocht met enkele tussenstops waarbij je kans maakt op veel soorten ganzen, roofvogels en steltlopers. Diner en overnachting vindt plaats in hotel Prins Hendrik. Op zaterdag beginnen we (optioneel) met een vroege-vogelwandeling voor het ontbijt rond de vuurtoren. Daarna gaan we de hele dag op zoek naar leuke soorten, onder andere in de Slufter. Met biologische Texelse lunch op locatie, en gegarandeerd mooi uitzicht op vogels. Op zondag herhalen we dit programma maar bezoeken we andere plekken. Aan het eind van de middag neem je de boot terug.

Vlieland

Vlieland verkennen we met de fiets. We zullen ons ’s ochtends vooral concentreren op de oostpunt van het eiland, omdat daar vaak trekvogels uit zee aankomen. Altijd spannend, want je weet echt nooit tevoren wat daar aan vogels allemaal tussen zit. Overdag waaieren we letterlijk uit over het eiland. Want er zijn zoveel leuke plekken om de bezoeken: waddendijk, Kroonspolders, Bomenland, de eendenkooi. We hopen onder andere op bladkoning, velduil en misschien wel de koningseider.

Roots Vogelsafari's op Texel en Vlieland

Fotografen wachten geduldig om een dichterbij dribbelende drieteenstrandloper (foto in de kop!). Foto’s Paul Bohre

 

Roots Vogelsafari’s 2021 op Texel en Vlieland

Deze weekenden worden georganiseerd in samenwerking met BirdingBreaks, een organisatie met meer dan 14 jaar ervaring op het gebied van vogel-, natuur- en fotoreizen en expeditiecruises.

  • Data Texel: 24-26 september 2021. Gegarandeerd vertrek!
  • Datum Vlieland: 1-3 oktober 2021. Gegarandeerd vertrek!
  • Er vindt ook een midweek naar Vlieland plaats van 20-23 september 2021. Nog twee plekken nodig voor gegarandeerd vertrek.
  • Prijs: vanaf € 430 per persoon.
  • Klik hier voor meer informatie en het boeken van de weekends.

Verder lezen

Recente Editie

Meer Reizen