Nieuwe editie Roots Vogelmagazine is uit

Paul Bohre

25 March 2021 .

A little owl sitting on a wooden post

JAAAAA! Goed nieuws voor de vogelaars in Nederland en België: de nieuwe editie van Roots Vogelmagazine is uit. Boordevol superleuke verhalen voor maar ook over vogelaars!

 

Wat hebben vogelaars toch met de steenuil? En waarom volgen honderdduizenden mensen jaarlijks hun belevenissen via de webcambeelden van Beleef de lente? Ongetwijfeld heeft dat te maken met hun koddige uiterlijk. Als je voor het eerst van je leven in die priemende felgele ogen hebt gekeken, vergeet je dat nooit. Wat de steenuil vooral leuk maakt, is het directe contact dat je met deze vogel hebt. Als je eenmaal een paartje weet te zitten en ze regelmatig observeert, zal je vanzelf merken dat ze jouw aanwezigheid op den duur tolereren. Zeker als ze door hebben dat je geen gevaar oplevert. Steenuilen hebben altijd een vaste stek waar ze meermalen per dag naar terugkeren. En wat ze ook zo bijzonder maakt: ze zijn bijna altijd te vinden in de buurt van de mens. De liefde is dus wederzijds.

Nieuwe editie van Vogelmagazine is uit

In dit magazine onder andere een informatief artikel over albinisme en melanisme onder vogels. Waarom worden ze wit of zwart?

 

Zwarte en witte vogels

De steenuil met zijn priemende gele ogen vormt dé binnenkomer in dit nieuwe Vogelmagazine. Maar we gaan ook op zoek naar de eerste trekvogels uit het zuiden. Waar vind je ze en wanneer? In dit nummer gaan we ook in op de nieuwste trends onder trekvogels. En leggen we uit hoe en waarom vogels wit worden (albino), of zwart (melanistisch). Hoe hou je alle kraaien uit elkaar? Welke vogels imiteert een gekraagde roodstaart allemaal? En hoe gaaf is het om een klein steltkluutje te zien. En ga vooral ook eens naar het Lauwersmeer, een supergebied voor vogelaars. We wijzen je de hotspots. Nieuwe boeken, pocket kijkers, hebbedingen. En nog veel en veel meer! Veel lees- en vogelplezier in dit inmiddels alweer tiende Vogelmagazine. En wie weet tot ziens op een van de Roots vogelweekends.

 

Nieuwe editie Roots Vogelmagazine

Het Roots Vogelmagazine voorjaar 2021 ligt vanaf dinsdag in de winkel, maar is nu al online te bestellen via de Roots shop. Vermeld ‘GRATIS’ bij de kortingscode en je ontvangt hem zonder verzendkosten.

Wil je eens een midweek of weekend mee vogelen op Texel en/of Vlieland. Dan kan onder leiding vogelkenners Klaas de Jong en Paul Böhre (tevens samensteller van Roots Vogelmagazine).

Heb je nog geen verrekijker, bestel dan nu een abonnement op Roots, inclusief Vogelmagazine en verrekijker!

Heel veel lees- en vooral ook kijkplezier!

 

Foto header: steenuil/iStock.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws