Van stad naar wad met de WaddenExpress

Daniël Mulder

29 May 2018 .

WaddenExpress

Wil je op een bijzondere manier het waddengebied verkennen? Stap dan in de WaddenExpress. Deze Volkswagen T2 uit 1969 brengt je deze lente en zomer vanaf de Grote Markt in Groningen naar een plek op de wadden. Daar kun je vervolgens een yogales doen, een fotografieworkshop volgen of wadlopen.

WaddenExpress

De WaddenExpress pendelt tussen stad en wad. Foto: Tour de Wadden

Online reisbureau Tour de Wadden uit Groningen organiseert de tours in samenwerking met Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, Foto De Voogd en Balans Kompas. Met de nostalgische Volkswagenbus T2 uit 1969, wil eigenaresse Rens Kalsbeek van Tour de Wadden het voor inwoners, studenten en bezoekers aan de stad gemakkelijker maken om het wad te leren kennen en te verkennen. Volgens Kalsbeek kan het gebied zich qua natuurwaarden meten met andere unieke gebieden op aarde. Denk aan de Grand Canyon in de VS en de Dolomieten in Italië. Niet voor niets is het waddengebied uitgeroepen tot werelderfgoed.

Ruim 20 waddentours

De tours die je kunt boeken zijn divers. Zo kun je ‘zwerven’ over de drooggevallen zeebodem bij Noordpolderzijl of de Engelsmanplaat verkennen vanaf Lauwersoog. Ook kun je leren fotograferen bij zonsondergang vanaf de waddendijk of een yogales volgen met uitzicht op het wad. Tot eind september zijn er ruim twintig tours. De tours zijn inclusief vervoer van stad naar wad, professionele begeleiding, drinken en versnaperingen.

Startpunt is bij de VVV Groningen op de Grote Markt. Afhankelijk van de gekozen tour is de duur tussen de 4,5 tot 8 uur. De bus biedt ruimte aan acht personen. Op de site van Tour de Wadden vind je meer informatie.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wadden