De Werelderfgoedweken: exclusieve natuurtochten in het waddengebied

Daniël Mulder

2 July 2019 .

werelderfgoedweken

De Werelderfgoedweken zijn weer begonnen: kijk naar honderden vallende sterren vanaf een boot, raap én proef Japanse oesters of ontdek de onbekende natuur van de Eems-Dollard. Dit is een greep uit de verschillende unieke natuurtochten in het waddengebied, die de Waddenvereniging deze zomer aanbiedt.

De Waddenvereniging organiseert samen met betrokken ondernemers uit het gebied al sinds 2013 de Werelderfgoedweken. Tijdens deze weken in de zomermaanden worden exclusieve excursies gehouden rond het thema Werelderfgoed Waddenzee. Door gebruik te maken van de werelderfgoedstatus, hoopt de Waddenvereniging een positieve impuls te geven aan de natuurbeleving en de lokale economie.

werelderfgoedweken

Gewone zeehond. Foto: Marcel van Kammen

Een van de bijzondere natuurtochten is de ontdekkingstocht Eemswad op zaterdag 13 juli. De Eemshaven is een bijzondere plek aan de rand van Nederland. Je vindt er de industrie van de Eemshaven, maar je ervaart ook de weidsheid van de Waddenzee. Tijdens deze excursie van een halve dag wandel je over het zandige deel van het wad en bezoek je de beste plekken om zeehonden en vogels te zien

Wanneer: zaterdag 13 juli. Tijd: 13.15-17.30 uur. Vertrekpunt: Restaurant Kiekgat, Kwelderweg 6, Eemshaven. Duur: 4,25  uur. Kosten: € 24,50, leden van de Waddenvereniging betalen € 19,50. Meer info en aanmelden: klik hier.

Zo ontdek je het wad nog beter

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wadden