Fenix 7 Sapphire Solar: een wandelroute om je pols

Daniël Mulder

02-03-2023 13:10:48

Fenix 7 Sapphire Solar

Roots test regelmatig duurzame outdoorspullen voor buiten. Deze keer: de Fenix 7 Sapphire Solar van Garmin, een horloge dat een boost krijgt van zonlicht.

Zelfs na een maand rondwandelen met de Fenix 7 Sapphire Solar blijft het toekomstachtig voelen: een horloge dat je ’s ochtends goedemorgen wenst, meldt hoe je exact hebt geslapen, hoe je hartslag was, wat voor weer het wordt en welke (sport)activiteit je die dag het best kunt ondernemen.

Deze ‘multi-sport gps-watch’ van Garmin biedt zo’n beetje alles wat je als actief natuurmens nodig hebt: van stappenteller (dat werkt stimulerend) tot kompas, van gps tot hoogtemeter, van hartslagmeter tot een functie die de verzadiging van zuurstof in de bloedbaan meet. En ja, het is ook gewoon een prettig horloge.

De Fenix 7 Sapphire Solar van Garmin.

Kaart van Europa

De lijst met opties die de Fenix 7 biedt is lang. Feit is dat je hem prima kunt gebruiken voor een gps-wandeling; de kaart van Europa staat er al op en je kunt bijvoorbeeld ‘afslagmeldingen’ aanzetten. Het enige minpunt is dat het scherm veel kleiner is dan je gewend bent door je smartphone. Je moet dus wat vaker in- en uitzoomen.

Prettig is wel dat je aan en uit kunt zetten of je via het horlogescherm wilt scrollen of juist niet. De batterij gaat zeker een dag of 7 tot 8 mee – of nóg langer, want deze solarversie geeft (in het zonlicht) de batterij een boost.

Garmin, Fenix 7 Sapphire Solar, adviesprijs € 899. Info: garmin.com.

Meer outdoorspullen en handige wandeltips

Wat je leest in Roots oktober:

  • Doodshoofdvlinders in de Lage Landen – veel intrigerende weetjes
  • 3x prachtige herfstwandelingen: Mechelse Heide, Zuid-Veluwe en landgoed De Slotplaats
  • Hotspots van het hazenpootje
  • Vuursalamander: draakje op vrijersvoeten
  • Alle winnaars van de Grote Roots Natuurfotowedstrijd

En nog veel meer. Bestel deze heerlijk herfstige Roots snel – binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.

Foto bovenaan: Niels Kooyman (inzet horloge is van Garmin)


Meer Nieuws