Roots test een Got Bag: een rugzak gemaakt van plastic uit zee

Daniël Mulder

19 November 2021 .

got bag

Roots test maandelijks duurzame outdoorspullen voor buiten. Deze keer een rugzak van Got Bag, gemaakt van oceaanplastic. En leuk: we geven 1 exemplaar weg.

Zelfs als wandelaar kun je de strijd aangaan tegen het plastic in de oceanen. Bijvoorbeeld door een rugzak te dragen die is gemaakt van plastic dat uit de wateren rond Indonesië is gehaald. Het jonge bedrijf Got Bag haalt met een eigen opruimploeg (lokale vissers) bij Java het plastic uit het water. “Voor elke tas die wordt gemaakt, wordt tot 5 kg plastic uit de oceaan verwijderd”, aldus het bedrijf. Dat gaat al snel om 50 ton per maand.

Got bag biedt zee van ruimte

De rugzak waar Roots mee op pad ging, de Rolltop backpack, bestaat uit 3,5 kg oceaanplastic. De inhoud is 30 liter, maar omdat de tas een ‘oprolbare sluiting’ heeft, voelt het als een zee van ruimte ten opzichte van een reguliere rugzak. Voor mensen die graag een verrekijker, een camera en een extra jas meenemen tijdens een wandeling is dit ideaal. Ook handig: er zit een laptopvak in dat je met klittenband kunt verwijderen.

De tas heeft een milieuvriendelijke (pfc-vrije) waterdichte coating. Ook de riempjes en de clips zijn van gerecyclede petflessen gemaakt. Het materiaal van de tas is vrij stug, mogelijk verandert dat na de nodige wandelkilometers. Daarentegen voelt het wel heel duurzaam en stevig, je kunt er gerust mee door de wildernis struinen.
Got Bag Rolltop backpack, € 149. Kijk hier voor meer info.

Meer outdoorspullen en handige wandeltips

  • Jas, koffiekan, zakmes: met deze duurzame spullen ben je klaar voor het avontuur.
  • Stel nu je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: hoe voorkom je zere voeten tijdens het wandelen? Door je veters goed te strikken. Lees de veterstriktips.
  • Moet je een warming-up doen voor je begint met wandelen?

WIN een Got Bag

Roots mag 1 rugzak van Got Bag weggeven. Kans maken? Mail dan o.v.v. ‘Got Bag’ in de onderwerpregel je naam en adresgegevens naar: [email protected]. Wees er snel bij. Meedoen kan t/m 21 november 2021.

Wandelen met Roots in november

In het nieuwe novembernummer van Roots vind je een mooie wandelreportage (inclusief routekaart en -beschrijving) over het Speulderbos. Bestel Roots snel en makkelijk via onze webshop. Vermeld ‘GRATIS’ bij de kortingscode en je krijgt het nummer zonder verzendkosten (binnen Nederland) thuisgestuurd.”

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen