Wat een (wandel)vraag: hoe pak je het beste je rugzak in?

Daniël Mulder

5 March 2022 .

rugzak

Stel nu je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: hoe pak je het beste je rugzak in? Roots geeft tips.

Herken je dit: na een uurtje wandelen beginnen je nekspieren licht te trekken of je rugzak helt steeds naar links of rechts. Irritant, zeker als je nog flink wat kilometers voor je hebt liggen. Grote kans dat je je (dag)rugzak niet goed hebt ingepakt. Want of je nu wandelt met een rugzak van 50 of 60 liter op je rug of met een dagrugzak van 25 tot 30 liter, je moet wel opletten tijdens het inpakken.

Veel spullen: hoe stop je dit het beste in je rugzak? Foto: studio5982.

Wandelen met een goed ingepakte rugzak scheelt onderweg veel ergernis. De basisregel bij het inpakken van je (dag)rugzak is: de zwaarste spullen – denk bij een dagrugzak aan een thermosfles of flessen water – doe je in het midden van de rugzak tegen je rug aan. Daaromheen stop je lichtere items die je snel kunt pakken, bijvoorbeeld handschoenen, een trui of een regenjas. En handig: leg spullen die je vaker gebruikt bovenop. Veel wandelplezier.

Meer praktische wandeltips

  • Sporters rekken altijd eerst hun spieren voordat ze van start gaan. Geldt dat eigenlijk ook voor wandelaars? Kortom: is een warming-up noodzakelijk?
  • Heb je tijdens het wandelen last van knellende tenen, een zere wreef of opgezwollen voeten, dat hoeft niet altijd aan je wandelschoenen te liggen. Goed veters strikken blijkt nog een hele kunst…
  • Pijnlijke handen tijdens het wandelen? Zo voorkom je dat…
  • Elke maand publiceren we in Roots wandelingen die je ook met een gps-toestel of een smartphone heel makkelijk kunt nalopen. Maar wat is een gps-toestel eigenlijk en hoe werkt het? En hoe kun je via een digitale kaart door de natuur struinen? Roots vertelt je alles over wandelen met een gps.
  • Waterbestendige schoenen zijn in het waterrijke Nederland geen overbodige luxe. Er is een handig trucje om te testen of je schoenen nog waterproof zijn…

Heb jij het Roots Natuurpad al gewandeld?

Het Roots Natuurpad is een ruim 450 kilometer lange en uitdagende wandelroute dwars door Nederland. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, zoveel mogelijk over onverharde paden en trage wegen. Je bestelt de gids van het Roots Natuurpad eenvoudig via de website van Roots.”

Foto bovenaan: Niels Kooyman

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Wandelen