Waarom is vogelpoep meestal wit? Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: waarom is vogelpoep meestal wit?
Kies jouw favoriete Wildlife Photographer of the Year De Wildlife Photographer of the Year - publieksprijs verkiezing is gestart. Wie is volgens jou 's werelds beste natuurfotograaf?
Kempische landgoederen: door Brabants winterland In het zuiden van Noord-Brabant vind je vijf Kempische landgoederen, samen goed voor ruim 40 km2 aaneengesloten natuur. Met deze nieuwe wandelroute van Roots verken je twee van deze landgoederen: Wellenseind en De Utrecht.
Zo help je de egel de winter door Egels houden weliswaar een winterslaap, maar ze worden ook geregeld wakker. Hoe help je een egel en wat moet je doen als je er nu een ziet rondscharrelen?
Lezersactie filmfestival Naar de wildernis op Vlieland (23 februari – 1 maart) Roots, de Waddenvereniging en Podium Vlieland presenteren eind februari een filmweekend én een filmmidweek. Natuur en cultuur op Vlieland.
Nu verkrijgbaar: Roots december-januari (extra dik winternummer!) Vermaak je deze koude maanden met de extra dikke winterse Roots, boordevol natuur. Van egels en bevers tot drieteenstrandlopers en de grote zaagbek - en muskusossen in Noorwegen. Met verstilde winterwandelingen én de Roots Winterquiz.
Meer tuinspechten De grote bonte specht neemt nog steeds toe in aantal. Ze komen ook vaker in tuinen voor, bijvoorbeeld op speciale vetbollen. Lees hier waarom.
Muskusrat zwemt onder het ijs Een muskusrat die onder het ijs zwemt, is het Natuurshot van de Week. Mooi om te zien hoe het diertje zich afzet tegen het ijs.
Lichte vorst, dus er is kans op ijshaar! Er is kans op ijshaar. Er wordt lichte vorst voorspeld, met een beetje geluk kun je dan ijshaar vinden in vochtige bossen.
Mini pinguïn De laatste twee weken duikt er geregeld een bijzonder vogeltje op langs de kust: de kleine alk. Een kleine zeevogel, ter grootte van spreeuw. Deze mini pinguïn kan dan soms dagenlang ronddobberen in een haven, zoals IJmuiden.