Natuurshot: zeehonden chillen bij Den Helder

Daniël Mulder

24 January 2023 .

Roots publiceert iedere dinsdag een leuk dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week is gefilmd door Martine de Jongh.

Op een trailerhelling lagen deze zeehonden lekker te rusten”, aldus Martine de Jongh, die dit leuke dierenfilmpje met de titel ‘Zeehonden meeting’ instuurde. Ze filmde de zeehonden op 1 en 2 januari 2023 bij Den Helder.

Ze vervolgt: “Het is een plek waar regelmatig mensen komen, ook met honden. We hebben de zeehonden wel vaker in deze omgeving gezien maar nog niet eerder hier. De zeehonden waren niet verstoord aangezien ze de volgende dag weer aanwezig waren en ze beide keren ook rustig bleven liggen. We konden dit op gepaste afstand met telelens vanuit de auto filmen. Een mooie belevenis.”

Stuur ook je dierenfilmpje naar Roots

Heb je weleens een leuk of mooi dierenfilmpje gemaakt van bijvoorbeeld een uil in de boom, een egel die scharrelt in je tuin of een prachtige vlinder op een bloem, stuur die dan naar de redactie van Roots. Leuk, verrassend, vertederend, verbazingwekkend of informatief, het maakt niet uit, Roots wil vooral graag laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is in Nederland.

Insturen is eenvoudig. Lees hier hoe dat gaat.

Meer lezen over zeehonden

Foto bovenaan: uitsnede uit video van Martine de Jongh.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurshot van de week